Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2017, 14:00
Čas čítania 0:00
Denisa B.

Chceš sa mať každý deň super? Týchto 5 ranných zvykov ti pomôže začínať deň pozitívne

Uložiť Uložené

Prezradíme ti ako na to.

Keď sa ráno zobudíš, chceš mať úspešný deň plný inšpirácie, aktivít a smiechu. Namiesto kávy so sebou, teda začni svoje ráno vedome s niekoľkými jednoduchými vecami, ktoré môžu zmeniť celý tvoj deň. Napriek tomu, že si unavená alebo ťa po prebudení ťaží myšlienka na niečo negatívne, si to práve ty, kto kontroluje akým smerom sa tvoja nálada bude uberať. Preto ti prinášame 5 ranných zvykov, ktoré ti nezaberú viac ako 5 minút, avšak rozhodne stačia na to, aby si mala lepší deň.

1. Založ si svoj zošit vďačnosti

Mnoho štúdií preukázalo priaznivé účinky, ak napíšeme svoje vyjadrenia vďačnosti za to, čo máme. Medzi tieto výhody patrí omnoho väčší pocit pohody, lepší imunitný systém a pozitívnejší pohľad na život. Medzi najdôležitejšie plusy však patrí viac energie a lepšie vzťahy s ostatnými. Ak venuješ pár minút ráno na to, aby si si zapísala niekoľko viet o tom, za čo si vďačná, pripravíš si miesto na nové pozitívne veci. Tvoj deň sa začne kladne už pred tvojimi očami. Život reaguje priamo na tvoju energiu, takže čím viac pozitívnej vibrácie vložíš, tým viac sa ti vráti. Nemusíš si zapisovať žiadnu zásadnú vec, za ktorú sa cítiš vďačná. Stačí, ak napíšeš, že vieš chodiť, môžeš vidieť, dokážeš sa smiať alebo niekoho objať. Znač si to, čo cítiš vo svojom srdci a sleduj ako sa tvoj svet zmení, keď sršíš vďačnosťou.

Chceš sa mať každý deň super? Týchto 5 ranných zvykov ti pomôže začínať deň pozitívne
Zdroj: unsplash.com

2. Zakomponuj do svojho slovníka pozitívne vety

Nepoužívaj vo svojej bežnej komunikácii negatívne ladené výrazy a namiesto: „Nepôjdeme sa prejsť?“ alebo „Nemohli by ste mi pomôcť?“ sa skús opýtať pozitívne. V ľuďoch to bude automaticky vzbudzovať kladné pocity a určite budú omnoho viac naklonení podať pomocnú ruku. Samozrejme, musíš si do svojho života zaradiť aj myšlienky, ktoré potvrdzujú tvoje osobné preferencie a presvedčenie. Aj bežné frázy ako: "mám sa rada" a "dnes to dám", ti dokážu pomôcť prekonať strach, ak si ich začneš hovoriť už počas svojho rána a naozaj im uveríš. Môžeš si ich pripomínať počas celého dňa, aby sa udržali v tvojej pamäti a vytvárali pozitívne pohľady.

3. Zacvič si

Nič nie je lepšie pre tvoje telo a myseľ ako uvoľniť stuhnuté svaly hneď po prebudení. Zaberie ti to len 5 minút, avšak tvoje telo sa perfektne pripraví na prácu alebo školský deň. Nemusíš robiť nič zložité, stačí ak urobíš niekoľko pohybov ako dotyk rukami prstov na nohách a podobne. Tvoje telo bude zdravé a myseľ svieža. Napríklad aj populárna jóga ťa môže perfektne pripraviť do nového dňa.

Chceš sa mať každý deň super? Týchto 5 ranných zvykov ti pomôže začínať deň pozitívne
Zdroj: unsplash.com

4. Urob si smoothie

V ranných hodinách máme tendenciu dať si niečo rýchle, aby sme mohli vyraziť dvere a začať náš hektický rušný deň. Avšak väčšina z nás vkladá málo úsilia do plnohodnotných raňajok, ktoré sú pre nás najdôležitejším jedlom dňa. Ak si však vyčleníš 5 minút z tvojho rána, budeš vedieť, čo presne si zjedla, ušetríš peniaze a navyše prijmeš viac vitamínov ako z rýchleho občerstvenia alebo niečoho podobného. Všetko čo potrebuješ, je niekoľko druhov tvojho obľúbeného ovocia alebo zeleniny, trocha vody alebo mlieka a mixér. Chvíľku môže trvať, pokým nakrájaš alebo ošúpeš suroviny, avšak môžeš si byť istá, že budeš mať zdravé a výživné raňajky. Napokon si ich môžeš vziať so sebou a dodajú ti energiu na celý deň.

Chceš sa mať každý deň super? Týchto 5 ranných zvykov ti pomôže začínať deň pozitívne
Zdroj: unsplash.com

5. Smej sa

V našej príliš vážnej spoločnosti sa uprostred toho všetkého zabúdame smiať. Práve smiech nás drží pri zmysloch, posilňuje náš imunitný systém a dodáva nám viac energie ísť ďalej v živote. Pozri si zábavné video na YouTube alebo zavolaj kamoške a preber ju vtipom. Urob všetko pre to, aby si sa smiala. Ako môžeš mať potom zlý deň, ak si ho ráno začala smiechom?

Ak máš nejaké osvedčené tipy, ktoré ti pomáhajú začať deň pozitívne, určite sa s nami podeľ v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia