Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2019, 22:02
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ľudia natáčali lavínu, ktorá sa valila ulicami. Hromada snehu siahala do výšky 2,4 metra

NEWS LAVÍNA
Uložiť Uložené

Následkom lavíny nebol našťastie nikto zranený.

Taliansky región Južného Tirolska zasiahla vlna snehu. Tú mohli nedávno na vlastnej koži pocítiť aj ľudia z údolia Martell. Postupne sa valiacu lavínu stihli na svojom mobile zaznamenať niekoľkí turisti. Pohľad na postup lavíny je síce fascinujúci, ale priamo v centre diania by sa určite nechcel nikto nachádzať.

Následkom lavíny nebol našťastie nikto zranený či nebodaj pochovaný, informuje EN 24. Miestny starosta Georg Altstatter však tvrdí, že lavína stihla poškodiť niektoré budovy. Situáciu ďalej označil za mimoriadne riskantnú. Cesta do údolia je aktuálne zablokovaná.

Ako píše The Weather Network, vlna lavíny v údolí Martell dosahovala spočiatku 2,4 metra a nakoniec sa zastavila vo výške 1,2 metra. Podľa meteorológa Dietera Peterlina veľkej časti Južného Tirolska hrozia ďalšie spustenia lavín. Tie cez víkend spadli napríklad aj v dedine Prägraten.

Bláznivé počasie okrem iného stojí aj za častými výpadkami elektriny, ktoré zapríčinili pády stromov na elektrické vedenia. Rakúska televízia Salzburg24 uviedla, že bez elektriny bolo približne 12 500 domácností. Na pomoc zasypaným oblastiam malo byť vyčlenených zhruba 150 hasičov, dobrovoľníkov a ďalších pohotovostných pracovníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia