Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2019, 10:20
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Kráľovná Alžbeta II. vymenila pravú kožušinu za napodobeniny. Palác nepodporuje týranie zvierat

MÓDA
Uložiť Uložené

Aktivisti bojujúci za práva zvierat sú z rozhodnutia palácu nadšení.

Šatník britskej kráľovnej Alžbety II. prejde zásadnou reformou. Po novom totiž jej odevy či akékoľvek módne kúsky už nebudú obsahovať pravú kožušinu. Zásadný krok Buckinghamského paláca ruší dlhoročné tradície a ide cestou aktuálnych módnych a etických trendov.

Ako informuje CBS, s novinkou prišla osobná dizajnérka, stajlistka a módna poradkyňa Jej Veličenstva Angela Kelly, ktorá sa o kráľovnej šatník stará 25 rokov. „Ak sa Jej Veličenstvo bude musieť zúčastniť udalosti v chladnom počasí, zahrievať ju bude od roku 2019 umelá kožušina,“ napísala krajčírka v memoároch s názvom Druhá strana mince.

Kožušina je však už celé desaťročia základom kráľovského šatníka. Alžbeta II. ju nosí už tradične počas celej zimy, najmä vo forme šálov či formálnych plášťov, kvôli tomu, aby jej ramená zostali v teple. Po novom sa preto bude používať falošná kožušina.

Čo sa týka jej predošlého oblečenia, ktoré obsahuje pravú kožušinu, toho sa údajne neplánuje zbaviť. Módna reforma sa týka predovšetkým nových módnych kúskov. Palác nepodporuje týranie zvierat a od akejkoľvek formy utrpenia živých tvorov sa dištancuje. Británia je dokonca prvou krajinou sveta, ktorá z etických dôvodov zakázala kožušinové farmy. 

Kráľovná Alžbeta II. už nebude mať ďalšie oblečenie s pravou kožušinou. Palác nepodporuje týranie zvierat
Kráľovná Alžbeta II. už nebude mať ďalšie oblečenie s pravou kožušinou. Palác nepodporuje týranie zvierat Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia