Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2019, 12:13
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Je iPhone príliš drahý? Apple zvažuje možnosť ponúkať svoj smartfón za mesačné predplatné

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Ideu nevylúčil ani samotný Tim Cook.

Je evidentné, že Apple hľadá nové zdroje príjmov. Tohtoročné iPhony sú síce totálny hit, no firma sa aj tak pripravuje na plán B. K hudobnej službe Music preto pridáva filmy a seriály v Apple TV+ či hernú platformu Apple Arcade.

CNBC navyše špekuluje, že mesačné predplatné namiesto jednorazovej väčšej platby by sa čoskoro mohlo týkať aj iPhonov. 

Viac než 1 000 eur za nový smartfón je totiž poriadne veľa a časť zákazníkov dá radšej prednosť lacnejším Androidom. Čo však takých 20, 30 alebo 50 eur mesačne? Takýto krok by mohol jablčnému gigantovi priniesť nových oddaných klientov a viac iPhonov v obehu zas znamená väčšie množstvo potenciálnych miest na predaj ďalších produktov či príslušenstva. 

Odporúčané
Apple nie je technologický líder, len kopíruje konkurenciu. Aj preto zostáva na vrchole Apple nie je technologický líder, len kopíruje konkurenciu. Aj preto zostáva na vrchole 23. septembra 2019, 11:02

Pravidelné mesačné platby navyše uľahčujú finančné plánovanie. Koniec-koncov, mesačne už platíš za Spotify, Netflix ale aj originálny Photoshop či balík Office. 

Apple by podľa CNBC mohol k iPhonom baliť aj ďalšie služby, ako predplatné na iCloud alebo spomínanú Apple TV+. Na túto ideu sa šéfa Tima Cooka priamo spýtal aj analytik Toni Sacconaghi v priebehu pravideľného zverejňovania finančných výsledkov za posledný kvartál. 

 

iPhone 11 Pro Max: Toto je najlepší smartfón, aký si môžeš kúpiť (Recenzia)
iPhone 11 Pro Max: Toto je najlepší smartfón, aký si môžeš kúpiť (Recenzia) Zdroj: Matej Krajčovič / REFRESHER

„Do určitej miery sa to už deje aj dnes. Môj pohľad je, že takéto niečo v budúcnosti narastie do ešte väčších čísel,“ odvetil mu šéf spoločnosti. 

V zahraničí napríklad môžeš získať zľavu na nový iPhone, pokiaľ do Apple Store vrátiš svoj starý. A objem zákazníkov, ktorí takéto niečo využili, ze posledný rok narástol až päťnásobne

Apple začne na podobné triky využívať aj svoju novú kreditku Apple Card dostupnú v USA. Ak s ňou ľudia zaplatia za nový smartfón, sumu budú môcť splácať 24 mesiacov bez úrokov navyše.  

Domov
Zdieľať
Diskusia