Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2015, 13:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prečo bude druhá séria Daredevila minimálne rovnako dobrá, ako tá prvá?

FILMY A SERIÁLY DAREDEVIL NETFLIX
Uložiť Uložené

Drew Goddard síce nebude znova showrunnerom, ale aj tak výdatne pomáha so scenárom pre druhú sériu.

Prvá séria Daredevila bola úžasná... a bodka. Ospevovali sme ju už niekoľkokrát, užili sme si recenziu a vždy sa k tomuto projektu od Marvelu v spolupráci s Netflixom radi vraciame. Daredevil budil pozornosť fanúšikov už dávno pred prvým trailerom, ktorý skutočne nabudil každého z nás a dodal dôveru v to, čo showrunner Steven S. DeKnight robil v spolupráci s Drewom Goddardom, ktorý sa postaral o scenár. Seriál bol temnejší, omnoho civilnejší a osobnejší, než akýkoľvek projekt od MCU či Marvelu celkovo, ponúkol skvelé postavy, najlepšieho komiksového záporáka posledných rokov (ak nie vôbec), úžasnú choreografiu súbojov, zábavné dialógy, zaujímavé flashbacky, obsadil úžasného Charlieho Coxa, ktorému nebolo problém jeho hranú slepotu uveriť a mohli by sme v plusoch pokračovať aj naďalej.

Približne v dobe premiéry, respektíve pár týždňov pred ňou, sme už boli oboznámení s tým, že Netflix plánuje natočiť samostatné seriály aj pre Jessicu Jones, Luka Cagea a Iron Fista. Boli sme teda v tom, že Daredevila uvidíme možno v cameu pre Civil War (čo sa ale nestane), prípadne v cameách ostatných projektov, aby sa následne predstavil ako vodca tímu The Defenders a možno zasiahol do Infinity War filmov. Na radosť všetkých fanúšikov a divákov ale Netflix po enormnom úspechu prvej série oznámil prípravy pre druhú, ktorá uzrie svetlo sveta už v roku 2016. Vôbec nie je isté, či to bude znova v apríli, oveľa radšej by som bol, keby produkcia trvala o niečo dlhšie a aby to teda stálo skutočne za to. Prekonať prvú sériu bude takmer nemožné, no vyrovnať sa jej bude minimálnym cieľom nových showrunnerov a hercov, ktorí sa pripájajú k talentovanému osadenstvu tohto projektu. Momentálne sa nové časti natáčajú, zatiaľ čo sa stále pracuje na scenári.

zľava doprava: Joss Whedon (režisér Avengers 1 a 2), Drew Goddard (písal scenár k Whedonovmu Cabin in the Woods) a Steven S. DeKnight

Prečo bude druhá séria Daredevila minimálne rovnako dobrá, ako tá prvá?


K druhej sérii sa nevracia showrunner tej prvej, Steven S. DeKnight, ktorému, spoločne s Drewom Goddardom, môžeme za jej kvalitu ďakovať asi najviac. Obaja páni ale nemali čas venovať sa sérii druhej. Drew Goddard mal zastúpiť DeKnighta čoby showrunner, Sony mu ale ponúklo možnosť napísať a zrežírovať Sinister Six (ponuka prišla ešte pred premiérou ASM2). Goddard neodmietol a takmer rok vytrvalo pracoval na scenári, až sa napokon plány na natočenie zrušili a Spidey sa vrátil do Marvelu. Goddard v rozhovoroch pre Collider a Cinema Blend nepriamo potvrdil, že v Sinister Six bol jednou z postáv aj Spider-Man. Svoje rozhodnutie nenapísať a nenatočiť Spider-Mana pre Marvel (vieme, že s nimi o tom rokoval), odôvodnil totiž tak, že rok pracoval na inom filme, ktorý obsahoval rovnakú postavu, a bolo by pre neho náročné začať odznova s inou kostrou deja a sveta, v ktorom sa mal príbeh odohrávať. Inými slovami, bol bez nápadov, znechutení udalosťami a nemal ako chuť, tak ani možnosti Spider-Mana vytvoriť. Snímky sa tak ujal režisér Jon Watts (nie príliš oslnivé Cop Car) a scenáristi Vacation, komédie, ktorú zaliali vody priemernosti aj vďaka slabšiemu scenáru. Aj vy sa už o nového Spideyho bojíte? 

Prečo bude druhá séria Daredevila minimálne rovnako dobrá, ako tá prvá?


Našťastie, dočkali sme sa aj pozitívnych informácií. Goddard totiž prezradil, že už dlhšie pracuje na Daredevilovi čoby executive producer, a teda výkonný producent, ktorý radí scenáristom a taktiež má možnosť upravovať scenár a prichádzať s návrhmi, ako ho zlepšiť. Neposkytol nám žiadne detaily, no je jasné, že jeho scenáristický rukopis bude v druhej sérii cítiť. Bohvie, kedy by sme sa dozvedeli, že Goddard pracuje na druhej sérii, nebyť nevinnej otázky položenej redaktorom Collideru. O čom že vlastne tá druhá séria teda bude? 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Wilson Fisk je za mrežami, no zločin Hell’s Kitchen a vlastne celý New York ešte zďaleka neopustil. Matt Murdock bude mať teda stále plné ruky práce, pričom tak bude robiť ako právnik, tak maskovaný hrdina Daredevil (stále bez ikonických „déčok“ ma hrudi). Je jasné, že Fisk bude ťahať za nitky, keďže nie je mŕtvy a pravdepodobne sa eventuálne dostane aj z väzenia, no dovtedy by mohol využívať Punishera, ktorý by celkom naivne mohol uveriť Fiskovým rozprávkam o tom, ako vyčistiť ulice Hell’s Kitchen. V prvej sérii bol totiž Fisk veľmi komplexnou, rozhodne nie charakterovo jednoznačnou postavou s hlbokými motívmi. Nie je to zatiaľ potvrdené, no môžete rátať s tým, že Punisher (Jon Bernthal) sa postaví práve Daredevilovi. Ten už ale na všetko nebude sám. Predstaví sa nám aj Elektra (Elodie Yung -G. I. Joe), 34-ročná herečka, ktorá vraj ľudí z castingu úplne očarila. 

Prečo bude druhá séria Daredevila minimálne rovnako dobrá, ako tá prvá?


Punisher, vlastným menom Frank Castle, sa rozhodol vyčistiť ulice Hell’s Kitchen po tom, ako mu zločin zobral manželku aj deti. Nepôjde na to však tak, ako Daredevil (i keď aj on párkrát v prvej sérii dokázal, že dokáže skutočne ublížiť a riskovať s ľudským životom, čo sa mne osobne veľmi páčilo). Pôjde doslova cez mŕtvoly a práve to môže byť jednou z hlavných príčin sporu medzi ním a Daredevilom. Punisher ovláda skvelo boj na blízko, no preferuje najmä zbrane, ktoré si hýčka a skutočne s nimi vie narábať.

Elektra je Daredevilova pomocníčka a veľká láska, takže si Murdock bude mať v ďalších častiach skutočne z čoho vyberať. Špekuluje sa o jeho vzťahu s Karren Page, do hry určite vstúpi Elektra a chýbať nebude ani Rosario Dawson a jej postava Claire Temple (černoška, ktorá neraz Murdockovi zachránila život aj v prvej sérii, navyše sa objaví aj v Jessice Jones a je možné, že ona bude akýmsi fyzickým premostením medzi všetkými seriálmi pre členov The Defenders, a teda sa v nich objaví aspoň na pár epizód). Skrátene, jej schopnosti vystihuje slovo ženský Ninja - Kunoichi.


Prečo bude druhá séria Daredevila minimálne rovnako dobrá, ako tá prvá?

Očakávať môžeme ďalšie brutálne súboje, Daredevila na hranici prelínajúc život a smrť, mnoho nových a zaujímavých komiksových postáv, skvelé akčné scény, úžasné dialógy a všetci dúfame, že si užijeme aj Kingpina. Ak nie, naskytá sa možnosť ďalšieho vývoja The Chaste a japonského klanu Hand, ktorého zástupcom bol aj Nobu. The Chaste je organizácia bojovníkov, snažiac sa zničiť zlý klan Hand. Stick (Daredevilov mentor) by mal byť v seriáli ich vodcom, aj keď to vyzerá tak, že ten, ku komu v 7. epizóde hovoril, je mu akýmsi spôsobom nadriadený, nemusí to byť celkom tak. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o postavu menom Stone. Stone dokáže manipulovať so svojim Chi, aby bolo jeho telo oveľa odolnejšie a silnejšie. V komiksoch ide o pravú ruku Sticka, nie jeho nadriadeného. Odpovedí sa dočkáme asi až na jar/leto, kedy druhá séria Daredevila udrie do očí v ponuke Netflixu. Drew Goddard bude plniť funkciu výkonného producenta po boku Jepha Loeba, Marca Ramireza a Douga Petrieho. Poslední dvaja spomínaní budú zároveň showrunneri. Údajne sa vo veľkej miere podieľali aj na prvej sérii, takže sa dielo rozhodne neprenecháva v cudzích rukách.

PS: Ak čakáte, že sa ukáže aj Tom Holland čoby Spider-Man, asi budete sklamaní, rovnako ako ja. Zdá sa, že televízne a celovečerné projektu MCU sa budú vzďaľovať previazanosti ešte viac, vzhľadom na nedávnu reštrukturalizáciu v Marvel.

Domov
Zdieľať
Diskusia