Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2016, 23:09
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Spin-off o mladom Hanovi Solovi bude úplne iný ako všetky doterajšie filmy zo sveta Star Wars

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Akým smerom sa bude snímka uberať, porozprával kameraman Bradford Young.

O novom Star Wars spin-off filme, ktorého hlavným hrdinom nebude nik iný ako mladý Han Solo, ostalo v posledných mesiacoch nejako ticho, teda až na oznámenie dôležitého kastingu Donalda Glovera ako mladého Landa. Že snímku bude režírovať zručná dvojka  Phil Lord a Chris Miller (The Lego Movie, 22 Jump Street) sme vás informovali na začiatku roka a odvtedy pribudlo noviniek zúfalo málo. Väčšina pozornosti sa samozrejme dostala prequelovému Rogue One. Rovnako už istotne viete, že hlavnú úlohu si strihne Alden Ehrenreich (Blue Jasmine, Hail, Caesar!) a Donald Glover sa objaví ako mladý Lando Calrissian. Predošlé počiny režisérov Lorda a Millera ako aj ich schopnosť z nie príliš vábivého námetu vytrieskať maximum naznačujú, že by sme mohli dostať ďalšie kvalitné dielko v rámci tejto značky. Pozitívne znejú aj slová kameramana Bradforda Younga (Arrival), ktorý chváli voľnosť, akú dáva tvorcom dnes už Disneyho Lucasfilm:

„Robíme tu niečo svojské, preto sme do toho šli. Phil a Chris sú tu kvôli tomu, čo priniesli do svojich predošlých filmov, osobitú víziu a jedinečnú perspektívu v rámci príbehu a preto ma aj zavolali, aby som aj ja pridal niečo vlastné. Preto si myslím, že to bude iné ako ostatné filmy. A z Lucasfilmu nám v tom nikto nebráni, povedali: ,Plne vás podporujeme v tom, čo robíte a chceme si byť istí, že vám budeme môcť pomôcť, ako najlepšie vieme'. Bude to mať ten nádych Star Wars filmov, ale chceme úplne porušiť niektoré pravidlá. Dokonca nás k tomu vyzývajú. Vizuálne aj čo do rozprávania príbehu. Naozaj je tu zo strany študií jasná zelená kreativite a novým nápadom a otvorené dvere novým umelcom, ktorí majú zaujímavé vízie. Takže je to celé veľmi zaujímavé, naozaj. Nie je to také, aké som si myslel na začiatku, že to bude. Som veľmi príjemne prekvapený a nabudený.

Spin-off o mladom Hanovi Solovi bude úplne iný ako všetky doterajšie filmy zo sveta Star Wars
Zdroj: Photo © 1980/1997 20th Century Fox
Naozaj silné slová do bitky, snáď sa to celé vydarí a dostaneme naozaj vydarený Star Wars film. Nateraz si však budeme musieť vystačiť s Rogue One, ktorý naše kiná začne obliehať o mesiac. My len pripomíname, že film s Hanom zatiaľ nemá oficiálny názov a o scenár sa postará starý dobrý Lawrence Kasdan (The Empire Strikes Back, Raiders of the Lost Ark, Star Wars: The Force Awakens).
Domov
Zdieľať
Diskusia