Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2016, 21:46
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

IMAX ti v novom dokumente naservíruje Zem z takého pohľadu, na aký len tak nezabudneš

FILMY A SERIÁLY CINEMAX
Uložiť Uložené

Fascinujúce zábery našej planéty v najobľúbenejšej kinosále na Slovensku? Prečo nie!

O IMAX technológii a kinách sme si toho už na našom webe napísali poriadne veľa, hlavne čo sa týka toho bratislavského, keďže stále ide o jedinú kinosálu, ktorou sa na Slovensku môžeme pochváliť. Spomenúť môžeme hlavne rozhovor s Tomášom Drobným, výkonným riaditeľom rodinnej firmy prevádzkujúcej kiná CINEMAX, naše dojmy z prvej návštevy multiplexu v našom hlavnom meste, či nedávnu informáciu o tom, že už čoskoro sa dočkáme aj prvého VR centra v Európe. Kto si dokáže v priebehu mesiaca ušetriť peniaze na 1-2 premietania (a že ťa to z biedy veru nevytrhne) v takejto sále určite postrehol, že popri najnovších snímkach si môžeš pozrieť aj niekoľko dokumentov (o tých starších sme si niečo povedali v tomto článku). Tvorcovia týchto dokumentárnych filmov dostali takto do rúk novú technológiu, ktorá im umožnila zachytenie reality až na hranici skutočnosti. Vysoké náklady a nároky na samotnú techniku robia z ich tvorby dnes vzácne a jedinečné umelecké filmové diela. Pridanou hodnotou týchto titulov je ich edukačný a poznávací obsah, vhodný pre žiakov a študentov všetkých vekových kategórií. Od 1. decembra však môžeš opäť zájsť na niečo nové, na projekt A Beautiful Planet.

 

IMAX ti v novom dokumente naservíruje Zem z takého pohľadu, na aký len tak nezabudneš
Zdroj: IMAX

Americký film A Beaufitul Planet (alebo ak chcete, tak Nádherná planéta) ponúka divákom úplne nový pohľad na Zem z vesmíru a prináša množstvo zaujímavostí o našej planéte a galaxii. Do kín sa dostáva nielen vo formáte IMAX®, ale aj v pôsobivom IMAX® 3D (Image MAXimum), ktorý očarí naozaj každého. V pôvodnom znení sa o komentár postarala Oscarom ocenená Jennifer Lawrence, v slovenskom znení sa k vám prihovorí Kristína Svarinská. Film vznikol v spolupráci s agentúrou NASA (Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku) a zachytáva našu úžasnú modrú planétu a stopu, ktorú na nej ľudstvo zanechalo. Zábery vytvorili astronauti na Medzinárodnej vesmírnej stanici ISS, na ktorej stavbe sa podieľalo 16 krajín, je poháňaná slnečnou energiou a slúži ako laboratórium, observatórium a špecializovaná dielňa. 

IMAX ti v novom dokumente naservíruje Zem z takého pohľadu, na aký len tak nezabudneš
Zdroj: IMAX

V noci je z vesmíru vidieť, ako Zem žiari – stále sa rozširujúce elektrické svetlá priamo poukazujú na zmeny nášho sveta. Z ISS sú viditeľné mnohé z týchto znepokojivých zmien – od odlesňovania Madagaskaru či Amazonského pralesa, cez ropné plošiny v Mexickom zálive až po topenie ľadovcov v Grónsku. No stále môžeme našu planétu ochrániť. Keď získavame nové poznatky o galaxii, vytvárame si zároveň hlbší vzťah s planétou, ktorú nazývame našim domovom. Trailer si môžete pozrieť o riadok nižšie, takže nám už nezostáva viac, len opýtať sa typickú otázku - zaujal vás film natoľko, že naň zájdete?

IMAX ti v novom dokumente naservíruje Zem z takého pohľadu, na aký len tak nezabudneš
Zdroj: IMAX
Domov
Zdieľať
Diskusia