Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2016, 18:41
Čas čítania 0:00
Mary

Hviezdna Naomi Watts vychováva syna s nadpriemerným IQ v dramatickom filme od režiséra Jurského sveta

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Film sa pýši perfektným obsadením a príbehovým potenciálom...

Štúdio Focus Features zverejnilo prvý plagát k zaujímavo pôsobiacej dráme s názvom The Book of Henry, sústreďujúcej sa na predčasne vyspelého chlapca Henryho a jeho mladšieho brata Petra, ktorých vychováva slobodná matka. Henry sa zamiluje do susedky Christiny, dcéry policajta, a zaumieni si, že ju ochráni pred tyraniou jej otca. Plán na záchranu si poznačuje do svojho zápisníka. Henryho matka však zápisník objaví a rozhodne sa zakročiť. Plagát k filmu si môžete pozrieť nižšie.

Talentovaný režisér Colin Trevorrow prerazil v Hollywoode svojím megalomanským Jurským svetom, štvrtým komerčne najúspešnejším filmom všetkých čias. Do opotrebovaného dinosaurieho univerza vniesol závan sviežosti a autorskej kreativity. Možno však neviete, že úspech zožal už tri roky predtým, konkrétne na festivale v Sundance v roku 2012, kde debutovala jeho nezávislá snímka Safety Not Guaranteed. Táto romanticko-komediálna dráma so zmesou sci-fi zaujala nielen divákov, ale aj kritikov, a dokonca si odniesla rad ocenení. Od nezávislého režiséra by zrejme málokto očakával, že jeho prvé stretnutie s Hollywoodom v podobe Jurského sveta dopadne tak výborne. No predsa.

Hviezdna Naomi Watts vychováva syna s nadpriemerným IQ v dramatickom filme od režiséra Jurského sveta
Zdroj: Focus Features

Okrem Trevorrowa treba poukázať na skvelé herecké zoskupenie. Slobodnú matku Susan stvárnila dvakrát na Oscara nominovaná úžasná Naomi Watts, ktorú poznáme z filmov Birdman, King Kong či 21 gramov. V úlohe jej mladšieho syna Petra zase uvidíme vychádzajúcu hviezdu Jacoba Tremblaya, známeho z oscarovej drámy Izba či najnovšie z thrilleru SOMNIA: Zlo nikdy nespí. Okrem nich sa vo filme objavia Lee Pace (trilógia Hobit, Strážcovia Galaxie), Jaeden Lieberher (Miluj suseda svojho, Aloha), Sarah Silverman (Masters of Sex, Wreck-It Ralph) či Dean Norris (Breaking Bad, Remember). O scenár sa postaral spisovateľ Gregg Hurwitz a za kameru sa postavil oscarový nominant John Schwartzman (Jurský svet, Pearl Harbor).

Hviezdna Naomi Watts vychováva syna s nadpriemerným IQ v dramatickom filme od režiséra Jurského sveta
Zdroj: Jacob Tremblay/Instagram

Dráma The Book of Henry mala pôvodne premiérovať už v septembri, čo by jej umožnilo zapojiť sa do boja o vytúžených Oscarov. Potenciál na to určite má – disponuje parádnym hereckým castingom a zručným Trevorrowom na režisérskej stoličke. Premiéra však bola nakoniec presunutá až na ďalší rok, konkrétne na 16. júna 2017. V danom období v kinách excelujú najmä hollywoodske blockbustery, no štúdio Focus Features sa domnieva, že treba dať priestor aj snímkam určeným náročnejším divákom. Film má byť obsahovo dostatočne silný na to, aby si aj v lete našiel svoje publikum pozostávajúce najmä z ľudí, ktorí k spomínaným letným hitovkám neinklinujú.

K malej dráme o medziľudských vzťahoch si pravdepodobne nenájde cestu každý, no napriek tomu v nás vzbudzuje očakávania. Na plnohodnotný trailer snáď nebudeme čakať dlho. Na záver vás ešte môžeme potešiť správou, že Trevorrow režijne zastreší ďalšiu časť Star Wars univerza, konkrétne Star Wars: Episode IX, ktorá by mala do kín doraziť v roku 2019.

Hviezdna Naomi Watts vychováva syna s nadpriemerným IQ v dramatickom filme od režiséra Jurského sveta
Zdroj: Focus Features
Domov
Zdieľať
Diskusia