Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2017, 10:19
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Otrasný trailer pre Transformers: The Last Knight vám predstaví najdebilnejšie vyzerajúci film roka s neuveriteľne trápnou feministickou postavou

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Feministky sa radujú a my krútime hlavami.

V prípade, že vás nezaujíma už klasický hejt na Transformerov, preskočte prvé tri odseky textu. Pre tých ostatných... Trvalo to pár mesiacov a niekoľko promo videí, no Michael Bay to dokázal. The Last Knight vyzeralo v prvých traileroch lepšie než svoj otrasný predchodca, ale po dnešku sa situácia mení. Akokoľvek talentovaný, skúsený a šikovný režisér, ktorý nám aj za posledné roky dokázal, že nás stále vie potešit skvelým filmovým zážitkom, si jednoducho nedokáže pomôcť a musí z Transformerov urobiť najdebilnejšie vyzerajúci film roka.

Ak by som mal byť úprimný, jasne prehlásim, že som sa na zatiaľ posledný diel ságy podvedome tešil a dúfal som, že sa pri ňom pre zmenu zabavím. Video nižšie ma však utvrdilo v tom, že Transformeri s Michaelom Bayom pri kormidle budú navždy vyzerať ako súhrn najdebilnejších rozhodnutí z hľadiska scenáru, réžie a hereckého prejavu (nakoniec, ak ste videli Sing Street, tiež nebudete veriť tomu, že postavu Cosmovho brata a Yaegerovho zaťa z Age of Extinction hral ten istý herec). Nedokážeme pochopiť, ako mohlo štúdio odklepnúť pre druhý oficialny trailer narrating neznámej mladej dievčiny, mnohých záberov na no name deti, a to všetko s ohliadnutím na fakt, že to absolútne nefunguje.

Akcia sa veľmi neukázala (dokonca ani tí sympatickejší z radov ľudí), no a všetky vtípky vyznejú extrémne trápne. Koho nápad, dopekla, do horúceho pekla, bolo spraviť zo šéfa dinobotov, milióny rokov žijúcej nesmierne inteligentnej formy života hladného psíka? To už fakt nemôžu myslieť vážne. V Paramounte navyše stále nepochopili, že Transformeri by mali byť o Transformeroch, nie o nahraditeľných ľudských postavách, ktoré sú nesympatické, úbohé a navyše po 1-2 snímkach aj tak skončia a nahradia ich ďalšie generické "hezotinky". A keď tam už aj konečne obsadili poriadneho herca (chudák sir Hopkins, asi netušil, čomu sa to upísal), tak sa mu marketingová kampaň absolútne nevenuje. Po dnešnom traileri je nám jednoducho jasné, že facepalmové momenty budú prítomné aj v The Last Knight a že ich určite nebude málo. Zase raz to vyzerá úplne otrasne a zase raz sa nesmierne teším, ako si na tom v recenzii zgustnem. A to som sa na to skutočne tešil. Aj preto ma mrzí, že na Filmkulte sa znova hejtujú Transformeri. Ono to totiž malo potenciál, no keď niekto vypustí druhý oficiálny trailer v takejto podobe, nemôžete skutočne očakávať, že výsledný film bude o inom. Ale prečo tie deti, preboha, prečo? 

Otrasný trailer pre Transformers: The Last Knight vám predstaví najdebilnejšie vyzerajúci film roka s neuveriteľne trápnou feministickou postavou

Po predošlých dvoch odsekoch sa asi spýtate, prečo toľký hejt. Pretože sme subjektívny portál, kde sa radi vyjadríme k aktuálnemu dianiu, filmom, trailerom. Kiež by som sa mýlil a tento trailer bol jednoducho klamlivý. Kiež by boli poslední Transformers na prekvapenie celého sveta dobrí, ale podľa všetkého znovu skočíme do tej istej bahnitej rieky. 

Aby to však nebolo len o pocitoch z nesmierne zlého traileru, môžeme si pripomenúť, o čom film vlastne bude, kto v ňom bude hrať a kedy ho uvidíme. Synopsa hovorí o masovej deštrukcii, zániku jedného zo svetov (nášho alebo ich) a taktiež veľkej vojne, v ktorej sú Transformeri a ľudia. Planétu sa vďaka tajomstvám robotických mimozemšťanov ukrytých hlboko pod zemou v prachom zaprášenej histórii Zeme budú snažiť zachrániť Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, anglický panovník (Sir Anthony Hopkins) a oxfordská profesorka (Laura Haddock). Michael Bay zároveň chválil writers room (skupina scenáristov, ktorá pracuje na celom plánovanom vesmíre Transformers filmov, vrátane pokračovaní, prequelov či spin-offov, viac sa o tom dočítate tu) a vyhlásil, že The Last Knight je skutočne jeho posledným filmom v sérii. Ťažko povedať, či tomu môžeme veriť, keďže pri tom spomínal aj všetky úžasné chvíle prežité počas natáčania a všetko to dobro, ktoré táto séria svetu prináša (napríklad Make a Wish Foundation). Taktiež dodal, že The Last Knight oplýva mytológiou tohto sveta, akú sme ešte v sérii nevideli. Scenáristi konzultovali históriu, budúcnosť a mytológiu sveta Transformerov s mnohými odborníkmi priamo z Hasbro.

Transformers: The Last Knight prichádza do kín 23. júna 2017. Viac informácií o The Last Knight sa dozviete tu a tu. V prípade, že vás viac zaujíma budúcnosť ságy, writers room a všetko ohľadom ďalších plánov, klikajte zase sem. Na záver tu máme odkaz pre náš posledný článok k tomuto filmu, kde nájdete o niečo odlišnejší a hlavne kratší trailer a taktiež prvý klip.

Ako to zhrnúť? Na zasadnutí správnej rady Paramountu by si už asi mali konečne povedať: 

PS: 13-ročné dievčatko, ktoré uteká naproti niekoľko metrovým vraždeným strojom, ktorí zdecimovali planétu s pokrikom, že sa ich nebojí, ma vážne dostalo. Trápnejšie scény v hollywoodskych blockbusteroch skutočne nenájdete.

Otrasný trailer pre Transformers: The Last Knight vám predstaví najdebilnejšie vyzerajúci film roka s neuveriteľne trápnou feministickou postavou
Zdroj: Paramount
Domov
Zdieľať
Diskusia