Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2017, 9:29
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Krásna Felicity Jones si zahrá princeznú zakliatu v labuť v pripravovanej adaptácii slávneho baletu Swan Lake

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Svetoznámy balet Piotra Iljiča Čajkovského sa dočká novej adaptácie.

Štúdio Universal do kín privedie novú adaptáciu slávneho baletu Labutie jazero. Film Swan Lake zrežíruje Luca Guadagnino (A Bigger Splash) podľa scenára Kristiny Lauren Anderson. V hlavnej úlohe uvidíme oscarovú nominantku Felicity Jones (Rogue One, The Theory of Everything). Názov tejto klasiky je vám určite povedomý, aj keď baletu neholdujete. Koniec-koncov, v roku 2010 sme mohli vidieť ako s týmto dielom priamo pracoval Darren Aronofsky vo svojom thrilleri Black Swan s Natalie Portman a Milou Kunis. Tentokrát by však malo ísť o priamu adaptáciu.

Krásna Felicity Jones si zahrá princeznú zakliatu v labuť v pripravovanej adaptácii slávneho baletu Swan Lake
Zdroj: Lucasfilm

Slávny balet napísal ruský hudobný skladateľ Piotr Iľjič Čajkovskij v rokoch 1875 až 1876 a premiéra sa uksutočnila v roku 1877 vo Veľkom národnom divadle v Moskve. Príbeh je o mladej princeznej Odette, ktorú čarodejník Rothbart premení na labuť. Ľudskú podobu si zachováva len v noci. Prekliatie môže zlomiť len verná láska. Princ Siegfried jej prisahá večnú lásku, ale sľub sa mu nepodarí naplniť. Dcéra čarodejníka Odile (hrá ju rovnaká baletka ako Odette) navštívi princa v jeho zámku a Siegfried ju požiada o ruku v domnení, že ide o Odette. Hneď si uvedomí svoju osudovú chybu, ale pre pár už všetko speje k tragickému koncu. Zatiaľ nie je známe, kto ďalší si po boku Felicity Jones zahrá. Premiéra je predbežne naplánovaná na rok 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia