Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2017, 15:25
Čas čítania 0:00
Matúš B.

Súboj Godzilly a King Konga bude mať v roku 2020 na plátne jasného víťaza. Kedy sa bude ich boj odohrávať a aké má Kong šance na víťazstvo?

FILMY A SERIÁLY GODZILLA VS. KING KONG
Uložiť Uložené

Za posledný týždeň sa vynorilo viacero informácií ohľadne snímky zameranej na stret dvoch monštier. Zhrnuli sme pre vás najdôležitejšie z nich.

Režisér Adam Wingard poskytol zopár informácií ohľadne ním režírovaného filmu Godzilla vs. Kong. Ide o súčasť prepojeného MonsterVerse, ktoré sa točí okolo tzv. kaijuov. Snímka je naplánovaná na rok 2020 a ešte pred ním dostaneme pokračovanie Godzilly (2019). Tá bude priamym prequelom pre konečný stret Godzilly a Konga. Konečný preto, že sám Wingard sa vyjadril, že pôvodný japonský film sklamal divákov a neuzavrel príbeh definitívnym víťazstvom jednej z postáv. V tom síce na konci obe monštrá padajú do mora a vynorí sa len Kong, ale scéna je spravená tak, že je veľmi pravdepodobné, že prežila aj Godzilla. Jednou z fám šíriacich sa po uvedení filmu v roku 1962 dokonca bolo, že existujú dva rozdielne konce, s rozdielnym monštrom vychádzajúcim z vody. Každý určený pre inú časť sveta. Bola to však iba fáma.

Pokiaľ by jedna z postáv skutočne napokon zahynula, išlo by o ojedinelý prvok. Avšak, narozdiel od Marvel alebo DC postáv, Kong aj Godzilla sú v podstate antagonisti a teda ich likvidácia sa javí jednoduchšou. V každom prípade, slová režiséra sa oveľa logickejšie dajú interpretovať tak, že súboj dvoch gigantov bude mať jasného víťaza, pričom ani jeden z nich nemusí zomrieť. My si tipneme, že to vyhrá Godzilla, ktorá ale následne bude dostávať od ostatných Kaijuu cez držku a Kong jej príde na pomoc. Bože, to by mohla byť kino "řezba" dekády, ak sa to celé nebude odohrávať počas búrky, v noci a k tomu ešte aj z pohľadu ľudí. "V žiadnom prípade" nenarážame na prvú Godzillu.

Súboj Godzilly a King Konga bude mať v roku 2020 na plátne jasného víťaza. Kedy sa bude ich boj odohrávať a aké má Kong šance na víťazstvo?

Ohľadne atmosféry sa režisér vyjadril, že by sme mali dostať temnejší príbeh, kedže sa to pri týchto postavách priam ponúka. Len pre rekapituláciu – Godzilla vznikla ako výsledok použitia jadrových zbraní a Kong žije na ostrove, pod útokom ďalších, jašterom podobných monštier. Taktiež, po závere snímky Kong: Skull Island je pravdepodobná aj vojenská intervencia na ostrove. Podľa Wingarda je celé univerzum založené na postupnosti deja a vývoji postáv, a tak sa rozhodol priniesť na plátna nového, zocelenejšieho a drsnejšieho Konga. S navodzovaním napínavejšej atmosféry má režisér skúsenosti, keďže aj jeho predchádzajúce filmy (Blair Witch, The Guest, You’re Next) boli temnými záležitosťami. Uvidíme, ako na tom bude prichádzajúce Death Note, aj keď všetci zahraniční kritici sa zhodujú, že ide o mega sra*ku. Teda s prepáčením.

Odporúčané
Recenzia: Godzilla vs. Kong dokazuje, že nádherný vizuál a ohurujúce bitky nestačia, ak sú postavy a scenár úplne hlúpe Recenzia: Godzilla vs. Kong dokazuje, že nádherný vizuál a ohurujúce bitky nestačia, ak sú postavy a scenár úplne hlúpe 1. apríla 2021, 19:15

Čo sa samotného zasadenia deja týka, je viac než pravdepodobné, že stret bude zasadený do súčasnosti, a teda po udalostiach prvej Godzilly a o pár desaťročí neskôr po King Kongovi. Bude teda zaujímavé sledovať, čo sa stalo s Kongom počas časovej medzery medzi jeho sólovkou a stretom kaijuov. Keďže, ako bolo už zmienené, má byť drsnejším, pravdepodobne nič dobré. Rátať môžeme aj s tým, že ešte zrozumnel a vyrástol, keďže vo svojej sólovke nebol tak úplne "dospelákom". Kvôli časovému skoku o pár desiatok rokov je nepravdepodobné, že sa dočkáme návratu postáv z Kong: Skull Island. Možno nás tvorcovia prekvapia, určite však nerátajte s hlavnými rolami pre Brie Larson či Toma Hiddlestona. Naopak, pri Godzille k výraznému časovému posunu nedochádza a teda je možné, že sa niektorí protagonisti objavia aj v Godzilla vs. Kong. Casting pre Godzillu 2 zahŕňa napríklad Veru Farmigu, O'Shea Jacksona Jr., Aishu Hinds, Charlesa Dancea, Thomasa Middleditcha a z pôvodného rebootu sa vráti Ken Watanabe a Sally Hawkins.

Čo si o nápade stretu medzi týmito dvoma monštrami myslíte vy? Komu budete fandiť? Dajte nám určite vedieť v komentári.

Domov
Zdieľať
Diskusia