Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2017, 11:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Disney hlási ďalší veľký problém! Od Star Wars IX odchádza jeho režisér Colin Trevorrow. Kto ho teraz nahradí?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Novú nádej by azda mohol priniesť režisér a scenárista The Last Jedi, Rian Johnson.

Lucasfilm a Walt Disney Pictures k nám prichádzajú so znepokojujúcim oznamom. Colin Trevorrow (Jurassic World, The Book of Henry) opúšťa post režiséra mimoriadne očakávaného Star Wars IX. Oficiálna správa znie nasledujúco: „Colin bol počas celého vývojového procesu skvelým spolupracovníkom, ale všetci sme dospeli k záveru, že naše vízie pre projekt sú odlišné. Prajeme Colinovi len to najlepšie a čoskoro budeme s vami o filme zdielať ďalšie informácie." Čo za týmto oficiálnym stanoviskom štúdia máme v skutočnosti hľadať si skúste odpovedať sami. Asi ale nemusíme nikomu dvakrát zdôrazňovať, že zmena takého významného postu, akým je práca režiséra môže narobiť pri natáčaní nemalé problémy. Trevorrow na Star Wars pracoval od augusta (srpen) 2015 a takúto náhlu zmenu (i keď pravdepodobne náhlu len z nášho nezainteresovaného uhľa pohľadu) nikto nečakal. 

Na druhej strane, problémy s "rozdielnymi prístupmi k tvorbe" sú pre Disney v poslednom čase bohužiaľ bežné. Okrem tradičných vyjadrení ohľadom "creative differences" sme sa teda skutočného dôvodu vyhadzovu nedočkali. Svoje ale určite zohrala aj kvalita The Book of Henry, ktorú Colin natočil medzi Jurassic World a Star Wars. Kto teda Trevorrowa vlastne nahradí? Zoznam potenciálnych tvorcov asi nebude príliš dlhý a na jeho čele by mohol teoreticky stáť režisér a scenárista Star Wars: The Last Jedi, Rian Johnson. Zatiaľ síce nevieme o žiadnych oficiálnych rozhovoroch medzi štúdiom a Johnsonom ohľadom deviatej časti Star Wars, ale táto voľba by bola z viacerých pohľadov momentálne asi najlogickejšia. Disney je s Johnsonom zdá sa spokojné, a tak nevidíme dôvod, prečo by po natočení Last Jedi nemohol rovno vhupnúť do režisérskeho kresla k Star Wars IX. Opakujeme ale, že nič nie je potvrdené, no Johnson sa nechal verejne počuť, že pokiaľ by mal možnosť pracovať na ďalšom Star Wars, neváhal by ani sekundu. Ako vidíte celú túto situáciu vy?

Disney hlási ďalší veľký problém! Od Star Wars IX odchádza jeho režisér Colin Trevorrow. Kto ho teraz nahradí?
Zdroj: Lucasfilm / Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia