Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2018, 12:59
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Totalitná spoločnosť ničí v mrazivom sci-fi Fahrenheit 451 všetky knihy. Čo sa však stane, ak si požiarnik jednu z nich prečíta?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Výborne vyzerajúce dystopické sci-fi s Michaelom B. Jordanom a Michaelom Shannonom nám dá odpoveď už budúci mesiac.

Adaptácia kultového dystopického románu Fahrenheit 451 od Raya Bradburyho sa už stihla prezentovať kvalitným teaserom a plnohodnotný trailer rozhodne nezaostáva. Film vyzerá poriadne atmosféricky a herecky bezchybne. Zavedie nás do budúcnosti, kde je zakázané čítať knihy. Tie sú požiarnikymi systematicky spaľované.

Požiarnik Montag (Michael B. Jordan) spočiatku ničí knihy bez zaváhania, ale stretnutie s mladou Clarisse (Sofia Boutella) si začne klásť otázku, čo jeho práca v skutočnosti znamená pre spoločnosť.

V snímke uvidíme aj oscarového nominanta Michaela Shannona, Lilly Singh, Lauru Harrier, Martina Donovana a Dylana Taylora. Réžie sa chopil Ramin Bahrani, autor cenenej drámy 99 Homes. Ako na vás pôsobí upútavka? My tomuto kúsku rozhodne šancu dáme! HBO nám ho doručí 19. mája (květen) 2018.

Bradburyho kniha sa už raz dočkala filmového spracovania. V roku 1966 ju sfilmoval Francois Truffaut.

Domov
Zdieľať
Diskusia