Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2018, 11:59
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Noví hrdinovia, ale aj Trump, Mayová či Putin. Seriálová verzia kultového komiksu Watchmen bude originálnym príbehom zo súčasnosti

FILMY A SERIÁLY WATCHMEN
Uložiť Uložené

Damon Lindelof neplánuje znovu adaptovať známy príbeh, ale pokúsi sa naňho nadviazať. Je to však dobrý nápad?

Damon Lindelof sa na Instagrame podelil so svojimi plánmi o tom, ako bude vyzerať nová adaptácia kultového komiksu Watchmen od Alana Moorea a Davea Gibbonsa.

Seriál vzniká pod hlavičkou HBO a pilotný diel zrežíruje Nicole Kassell. Tá sa podieľala na réžii seriálov, ako The Leftovers, American Crime či Better Call Saul. Čo sme sa však z nového Lindelofovho postu dozvedeli?

Scenárista sa rozpísal trochu viac, než by sme čakali. Na sociálnu sieť totiž postol 5 strán textu, trochu v podobnom štýle, ako svoj príbeh rozprával komiksový Dr. Manhattan.

Noví hrdinovia, ale aj Trump, Mayová či Putin. Seriálová verzia kultového komiksu Watchmen bude originálnym príbehom zo súčasnosti
Zdroj: Warner Bros.

Ak si to zhrnieme, Lindelof prezradil, že sa nechystá adaptovať pôvodný komiksový príbeh. „Tie veci sú posvätná pôda,“ napísal Lindelof. „Takže nebudú ani znovu vytvorené, pretvorené či rebootované. Budú však zremixované.

Prvky v tomto príbehu sú totiž až príliš dobré na to, aby sme ich ignorovali. Originálny komiks je náš Starý zákon. Avšak, keď prišiel Nový zákon, nezmazal to, čo bolo v Starom zákone, ale vytváral niečo nové. Stvorenie. Rajská záhrada. Abraham a Izák. Potopa.

Odporúčané
Watchmen je najlepším seriálom tohto roka. Ohúria ťa herci, zamotaný príbeh a veľkolepé finále Watchmen je najlepším seriálom tohto roka. Ohúria ťa herci, zamotaný príbeh a veľkolepé finále 18. decembra 2019, 14:54

To všetko sa stalo. A tak to bude aj s Watchmen. Komediant zomrel. Dan a Laurie sa zamilovali. Ozymandias zachránil svet a Dr. Manhattan opustil Zem po tom, čo vyhodil do vzduchu Rorschacha v Antarktíde.“

Noví hrdinovia, ale aj Trump, Mayová či Putin. Seriálová verzia kultového komiksu Watchmen bude originálnym príbehom zo súčasnosti
Zdroj: Warner Bros.

Z týchto kvetnatých vyhlásení môžeme dekódovať, že Lindelof sa bude snažiť vyrozprávať skôr nejaký nový príbeh zo sveta Watchmen. Ten by si podľa neho mal klásť nové otázky, ktoré sú relevantné pre dnešnú dobu. Z toho vyplýva, že dej by sa mal - na rozdiel od pôvodného komiksu - odohrávať v súčasnosti.

Lindelof sa vyjadril, že keďže sa pôvodný komiks zaoberal politickou situáciou 80. rokov, teda politikmi ako Nixon, Thatcherová a Gorbačov, nový príbeh by mal spomenúť Trumpa, Mayovú či Putina. Objaviť by sa mali aj nové postavy v úlohe maskovaných hrdinov.

Nápady sú to rozhodne zaujímavé, hoci skalní fanúšikovia možno budú sklamaní, že seriál nebude adaptáciou pôvodného príbehu. Potenciál ale má, tak dúfajme, že sa ich podarí spracovať na úrovni.

Domov
Zdieľať
Diskusia