Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2018, 9:21
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Captain Marvel začne vo vesmíre a Carol bude mať schopnosti už od začiatku

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Okrem nových obrázkov dorazili aj nejaké tie nové informácie. Tak napríklad už vieme, že Captain Marvel rozhodne nebude origin.

S fotkami a novými informáciami pre chystanú marvelovku Captain Marvel sa dnes skutočne roztrhlo vrece. Brie Larson teda nežartovala, keď vo svojom príspevku na Twitteri zmienila, že "rozbije internet".

Pôvodne sme si ale mysleli, že dostaneme maximálne jeden či dva obrázky. Napokon sa ich nakopilo trochu viac a dorazili aj nové informácie o samotnom filme. Tak napríklad už vieme, že v tomto prípade nedostaneme žiadny origin.  

Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson) by už mala svojimi schopnosťami disponovať od začiatku filmu, hoci nie je presne jasné, aký dlhý čas od ich získania ubehol. 

Captain Marvel začne vo vesmíre a Carol bude mať schopnosti už od začiatku
Zdroj: Entertainment Weekly/Marvel Studios

Veľká časť snímky sa navyše bude odohrávať vo vesmíre, kde Captain Marvel vstúpi do elitného vojenského tímu Starforce mimozemskej rasy Kree.

Tú vedie Walter Lawson/Mar-Vell (Jude Law). Dej sa bude odohrávať uprostred 90. rokov, kedy Zemi hrozí zánik v dôsledku vojny dvoch mimozemských rás, teda Kree a Skrull. 

Jude Law bude zrejme slúžiť ako mentor hlavnej hrdinky, keďže Carol sa bude musieť naučiť svoje schopnosti správne využívať. „To je motív celého filmu, schopnosť naučiť sa ovládať svoje emócie a používať svoje schopnosti múdro,“ dodal Law.

Okrem samotnej Captain Marvel a Mar-Vella sme dostali aj poriadny pohľad na týchto záporáckych mimozemšťanov, ktorí sú schopní meniť svoju podobu. Ich vojenský konflikt s rasou Kree by mal podľa nových informácií byť centrálnou témou celého filmu.

Lídrom Skrullov bude Talos. Toho si strihne Ben Mendelsohn (Rogue One: A Star Wars Story) a pôjde o hlavného záporáka filmu.

Captain Marvel začne vo vesmíre a Carol bude mať schopnosti už od začiatku
Zdroj: Entertainment Weekly/Marvel Studios

Bude to práve on, kto bude viesť mimozemskú inváziu na Zem. Talos má oproti iným predstaviteľom svojej rasy nevýhodu, keďže svoju podobu nemôže meniť. Disponuje však super-silou, obrovskou odolnosťou a tiež veľkou krutosťou.

V komiksoch je dôležitá najmä Talosova nemožnosť meniť svoju podobu. Keďže bol o tento dar ukrátený, o to viac trénoval, aby sa stal najobávanejším bojovníkom svojej rasy.

Vyššie sme spomínali vojenský tím Starforce. Niekoľko jeho členov môžete vidieť na obrázku nižšie. Samotný tím môže podľa tvorcov ešte zohrať v budúcnosti celého univerza kľúčovú rolu.

Jeho dôležitými členmi sú aj Ronan the Accuser (Lee Pace) a Korath the Pursuer (Djimon Hounsou), ktorých vo filme tiež uvidíme. 

Ronan the Accuser aj Korath the Pursuer sa už objavili v Guardians of the Galaxy, kde ich hrali rovnakí herci. Fanúšikovia komiksu vedia, že Ronan neskôr prejde na stranu záporákov a nechá sa neverbovať do služieb samotného Thanosa. Je teda možné, že vo filme vytvorí spojenectvo práve s Talosom.

Captain Marvel začne vo vesmíre a Carol bude mať schopnosti už od začiatku
Zdroj: Entertainment Weekly/Marvel Studios

Okrem nich sa stretneme aj s postavou menom Doctor Minerva. Tú si zahrá Gemma Chan (Crazy Rich Asians). Ide o špičkovú bojovníčku a genetičku rasy Kree. Hoci sa vo vesmíre zdržíme dlhú dobu, Carol Danvers bude riešiť problémy aj na Zemi, kde bude riešiť otázky týkajúce sa jej minulosti.

V galérii nižšie si môžete vychutnať aj pohľad na digitálne omladeného Samuela L. Jacksona. Ten si samozrejme zopakuje rolu Nicka Furyho a pre potreby príbehu ho majstri digitálnych efektov omladili o celých 25 rokov.

Pokiaľ môžeme súdiť podľa jednej fotky, tak prevedenie vyzerá výborne! Môžete si tiež povšimnúť, že v tejto dobe mal ešte obe oči (a jazvu nad tým, o ktoré príde). 

Ďalšou herečkou, ktorú na fotkách môžeme vidieť, je Lashana Lynch. Tá si zahrá Mariu Rambeau, matku Monicy Rambeau. Monica bola prvá superhrdinka, ktorá niesla meno Captain Marvel.

Nie lietadle tiež môžeme vidieť nápis "Photon". Monica neskôr vystupovala práve pod týmto aliasom. Neskôr bola známa aj pod menom Spectrum.

Captain Marvel začne vo vesmíre a Carol bude mať schopnosti už od začiatku
Zdroj: Entertainment Weekly/Marvel Studios

Brie Larson priznala, že dlhú dobu váhala, či má rolu Captain Marvel vziať. „Nikdy som nepredpokladala, že by som mohla hrať v podobnom filme,“ prezradila.

„Pretože som rada anonymná, rada sa úplne ponorím do postáv. A mala som pocit, že keď budem teraz viac na očiach verejnosti, že ma to bude limitovať do budúcnosti.“  

Prečo teda rolu napokon zobrala? Podľa nej zavážilo hlavne to, že film je úprimný, dokáže byť vtipný, ale nechýba mu emocionálna hĺbka.

„Mohla som tú postavu hrať podobne ako svoje predchádzajúce dramatické roly,“ povedala herečka. „A na to som hrdá, pretože si myslím, že práve tento aspekt bude Captain Marvel značne odlišovať od ostatných filmov.“

Samotnú Captain Marvel popísala nasledovne: „Nedokáže byť nikým iným, len sama sebou. To znamená, že občas môže byť agresívna, občas náladová a môže byť trochu priama a všetko vám povedať na rovinu.

Do všetkého tiež skáče po hlave, čo je výborné hlavne pri bitkách, keďže je tam hneď medzi prvými. Carol však nie vždy čaká na rozkazy, čo môžu niektorí vnímať ako chybu.“

Premiéra Captain Marvel je naplánovaná na 7. marca (březen) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia