Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2019, 14:50
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V telke si budeš môcť vychutnať Marťana s Mattom Damonom aj mrazivý thriller Prisoners

V telke si budeš môcť vychutnať Marťana s Mattom Damonom aj mrazivý thriller Prisoners
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aj tentokrát nám slovenské televízie naservírujú poriadne rozmanitú porciu skvelých filmov.

Ubehol nám ďalší týždeň, a tak sa opäť raz pripomíname s našim výberom toho najzaujímavejšieho, čo ponúknu slovenské stanice. Poďme teda na to.

Master & Commander: Odvrátená strana sveta (Master and Commander: The Far Side of the World, 2003, r: Peter Weir)

Ak čakáš nabitý námornícky akčňák z obdobia napoleonských vojen, budeš pravdepodobne sklamaný. Režisér Peter Weir totiž Master & Commander uchopil trochu inak a vznikla z toho akási psychologická exkurzia do života posádky s minimom akčných scén, ktorá však funguje výborne.

Napätia je tu až-až, technické spracovanie nemá chybu a snímku ťahá aj skvelá vzájomná chémia medzi Russellom Crowom a Paulom Bettanym. Master & Commander pobeží na JOJke dnes o 23:40.

Blbý a blbší (Dumb & Dumber, 1994, r: Peter Farrelly a Bobby Farrelly)

Bláznivé dobrodružstvo hlupákov Harryho (Jim Carrey) a Lloyda (Jeff Daniels) pozná snáď každý. Komédia Blbý a blbší si od svojho vzniku získala mnohých fanúšikov po celom svete, ktorý sa k nej radi a pravidelne vracajú.

A hoci ide o snímku plnú tupého, vulgárneho aj nechutného humoru, ponúka poriadnu porciu skvelej zábavy, za čo môže z veľkej časti aj ústredná dvojka. Celovečerný debut režiséra nedávnej oscarovky Green Book odvysiela Dajto v sobotu o 20:15.

Firma (The Firm, 1993, r: Sydney Pollack)

Táto filmová adaptácia rovnomenného knižného diela od Johna Grishama sa sústredí na ambiciózneho absolventa (Tom Cruise) práva elitnej vysokej školy, ktorý prijme lukratívne miesto v advokátskej firme. Čoskoro však zisťuje, že sa za jeho firmou skrýva organizovaný zločin.

A že ide o skvelý thriller, o tom ťa už presvedčia napríklad aj skvelé herecké výkony, prepracovaný scenár či mnoho výborných scén. Firma pôjde na Jednotke, a to v stredu o 21:40 a vo štvrtok o 00:35.

Unesené (Prisoners, 2013, r: Denis Villeneuve)

Kanaďan Denis Villeneuve právom patrí medzi tých najtalentovanejších filmárov súčasnosti. Jeho tvorba je totiž plná úžasných filmových skvostov, ktoré by ti rozhodne nemali uniknúť. Jedným z nich je aj thriller Prisoners o pátraní po dvoch zmiznutých dievčatkách.

Villeneuve tu má po ruke úžasných hercov, kvalitný scenár a svojou vynikajúcou remeselnou zručnosťou dodáva snímke aj neuveriteľne mrazivú a hutnú atmosféru. Overiť si to môžeš na Markíze vo štvrtok o 00:05.

Posledný skaut (The Last Boy Scout, 1991, r: Tony Scott)

Mix akčnej krimi komédie, mnoho kultových hlášok či parádne duo v podaní Brucea Willisa a Damona Wayansa. Aj to je slávny Posledný skaut od Tonyho Scotta, jeden z najlepších a najobľúbenejších filmov 90. rokov minulého storočia.

A veľký podiel má na tom aj scenár od talentovaného Shanea Blacka (Smrtonosná zbraň), vďaka ktorému si patálie súkromného detektíva Joea Hallenbecka (Willis) dokážeš užiť kdekoľvek a kedykoľvek. Film odvysiela Dajto vo štvrtok o 20:15.

Bonus: Marťan (The Martian, 2015, r: Ridley Scott)

Slávny Ridley Scott po sérii vlažne prijatých filmov, ako Prometheus, The Counselor a Exodus: Gods and Kings opäť raz zavrel ústa všetkým pochybovačom a vrátil sa do top formy.

Jeho verná adaptácia rovnomenného knižného diela má totiž skvelého Matta Damona v hlavnej úlohe, krásny vizuál (koniec koncov, ako sme už pri Scottovi zvyknutí) aj veľmi dômyselne napísaný scenár, ktorý ponúkne hneď niekoľko skvelých a vtipných momentov. Snímka pobeží na JOJke dnes o 20:35 a na JOJ Plus v pondelok o 20:10.

Okrem vyššie spomínaných kúskov by ti však nemali uniknúť ani snímky, ako napríklad Čiernočierna tma (Dajto - dnes o 20:15 a v nedeľu o 03:05), Expendables: Nezničiteľ (Markíza - dnes o 23:30, Dajto - v nedeľu o 00:30), Na ostrie noža (JOJ Plus - v sobotu o 20:10), Deň nezávislosti (JOJ Plus - v stredu o 20:10) či Temný úsvit (JOJ Plus - vo štvrtok o 22:25).

Domov
Zdieľať
Diskusia