Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2019, 15:37
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

10+1 slovenských filmov a seriálov, ktoré zaujali divákov v roku 2019

10+1 slovenských filmov a seriálov, ktoré zaujali divákov v roku 2019
Zdroj: Azyl Production / RTVS
FILMY A SERIÁLY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenská kinematografia nás tohto roku vzala do tajomného pohoria Tribeč, no ukázala nám taktiež prehnitý justičný systém.

S koncom roka ti prinášame články, v ktorých píšeme o najdôležitejších okamihoch roka 2019 napríklad v oblasti módy alobo napríklad o najlepších filmoch v jednotlivých žánroch. Dnes sa spoločne pozrieme na slovenskú kinematografiu 2019. Tá priniesla hneď niekoľko zaujímavých filmov, aj keď nie všetky potešili.

Odporúčané
Médiá a kiná ich ignorovali. Týchto 10 tohtoročných úžasných filmov je často kvalitnejších ako hollywoodske klenoty Médiá a kiná ich ignorovali. Týchto 10 tohtoročných úžasných filmov je často kvalitnejších ako hollywoodske klenoty 15. decembra 2019, 8:40

Trhlina (réžia: Peter Bebjak)

Filmová adaptácia románu populárneho slovenského spisovateľa Jozefa Kariku patrila jednoznačne medzi najočakávanejšie slovenské snímky za rok 2019. Svoj záujem diváci prejavili aj prostredníctvom návštevnosti v kinách, ale taktiež výletmi k záhadnému pohoriu Tribeč, kde sa odohrával dej filmu.

V príbehu Trhliny sme sledovali partiu odvážlivcov, ktorí chceli rozlúsknuť tajomné zmiznutia v oblasti. Diváci sa v prípade hitu Petra Bebjaka z januára 2019 rozdelili na dve skupiny. Niektorých snímka veľmi potešila, no iní ju bez milosti skritizovali. V našej recenzii sme „slovenskému Blair Witch“ udelili mierne nadpriemerných šesť a pol boda z desiatich.

Ostrým nožom (réžia: Teodor Kuhn)

Pokiaľ si ešte spomínaš na neobjasnený prípad zavraždenia študenta Daniela Tupého, určite si v dráme Ostrým nožom všimneš rôzne paralely medzi filmom a realitou. Práve z danej tragickej udalosti totiž režisér Teodor Kuhn čerpal pri natáčaní svojho celovečerného debutu.

Domov
Zdieľať
Diskusia