Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2019, 12:52
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Trhlina dosiahla najúspešnejšiu premiérovú návštevnosť v histórii slovenského filmu, prekonala aj Čiaru

Trhlina dosiahla najúspešnejšiu premiérovú návštevnosť v histórii slovenského filmu, prekonala aj Čiaru
Zdroj: Continental Film
FILMY A SERIÁLY TRHLINA
Uložiť Uložené

O Trhlinu bol na Slovensku obrovský záujem.

V priebehu tohto mesiaca sme prichádzajúcu novinku od Petra Bebjaka Trhlinu zaradili medzi najočakávanejšie slovenské projekty roku 2019. A zdá sa, že sme sa vôbec nemýlili. Od 24. januára mysteriózny thriller podľa predlohy známeho spisovateľa Jozefa Kariku totiž jednoznačne valcuje tunajšie kiná. Našu recenziu nájdeš tu.

Počas premiérového víkendu sa na Bebjakovej snímke zastavilo 87 000 divákov (4 000 návštevníkov prišlo v rámci predpremiéry), čím Trhlina prekonala rekord podobne úspešných slovenských filmov ako Čiara (ktorú mimochodom tiež natočil Bebjak), Únos či Všetko alebo nič.

Čiara počas otváracieho víkendu zaznamenala návštevnosť v podobe 69 000 divákov, Únos 67 000, no a Všetko alebo nič 65 000. Z tohto skvelého úspechu sa teší aj samotný autor Jozef Karika, ktorý svoju radosť zdieľal na Facebooku. Celému filmovému štábu blahoželáme!

Pokiaľ si na Trhlinu z akéhokoľvek dôvodu nezašiel do kina a nebudeš tak môcť učiniť ani v blízkej dobe, pripomíname ti, že Bebjakova novinka sa objaví aj na TV JOJ. V televízii sa však bude vysielať vo forme 3-dielnej minisérie. 

Odporúčané
Spisovateľ Karika: Vďaka Trhline by som už do konca života nemusel pracovať. Na Tribeči mnohí zažili niečo divné (Rozhovor) Spisovateľ Karika: Vďaka Trhline by som už do konca života nemusel pracovať. Na Tribeči mnohí zažili niečo divné (Rozhovor) 17. októbra 2022, 14:30

Dejovo nás Trhlina zaviedla k partii mladých ľudí v zložení skeptika Dávida (Tomáš Maštalír), konšpirátora Andreja (Dávid Hartl), Igora (Matej Marušin) a jeho priateľky (Mária Havranová). Tí sa spoločne rozhodli preskúmať záhadné slovenské pohorie Tribeč na vlastnú päsť.

Domov
Zdieľať
Diskusia