Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2019, 8:32
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Slovenskí fajčiari si zrejme nebudú môcť zapáliť ani na terasách reštaurácií, zákaz fajčenia chcú naši poslanci rozšíriť

NEWS CIGARETY
Uložiť Uložené

Myslia si, že sú nefajčiari málo chránení.

Je pre nás už prirodzené, že sa vnútri reštaurácii nefajčí. Fajčiari preto často využívali terasy, kde si mohli pokojne zapáliť a rovnako vychutnať obed, či večeru. Je však možné, že o chvíľu to bude minulosťou, informuje TASR.

 

Fajčiari si zrejme nebudú môcť zapáliť ani na terasách reštaurácií, zákaz fajčenia chcú naši poslanci rozšíriť
Fajčiari si zrejme nebudú môcť zapáliť ani na terasách reštaurácií, zákaz fajčenia chcú naši poslanci rozšíriť Zdroj: wikimedia

Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor (nezaradení) a Marek Krajčí (OĽaNO) predložili do Národnej rady novelu zákona o ochrane nefajčiarov.

 

"Návštevníci zariadení spoločného stravovania, ktorí konzumujú pokrmy vo vonkajších priestoroch, ako sú napríklad terasy, altánky a akékoľvek vonkajšie sedenie, nie sú dostatočne chránení pred dymom z tabakových výrobkov iných zákazníkov sediacich v ich blízkosti," argumentujú v dôvodovej správe.

Ďalej tvrdia, že je pre nefajčiarov omnoho nezdravšie, keď si niekto zapáli počas sedenia na terase, ako napríklad fajčenie na zastávkach, kde je fajčenie zakázané už dlho.

Preto navrhujú rozšíriť zákaz fajčenia aj na vonkajšie priestory spoločného stravovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia