Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2019, 19:58
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Pošli svoje meno na Mars a staň sa „vesmírnym cestovateľom“. Stačí vyplniť pár riadkov

ZAUJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložiť Uložené

Pošli svoje meno do vesmíru a zapíš sa do histórie.

Nie každý máme na to stať sa kozmonautom. A aj keby, šanca, že sa ním naozaj staneš, je veľmi nízka. No a keď sa rozprávame o ceste na Mars, je to pre človeka (momentálne) nemožné. Aj napriek tomu môžeš na červenej planéte zanechať odkaz. Konkrétne svoje meno. 

Odporúčané
Nové fotografie ti ukážu Mars úplne inak, než si zvyknutý. Duny pripomínajú zmrzlinu Nové fotografie ti ukážu Mars úplne inak, než si zvyknutý. Duny pripomínajú zmrzlinu 22. septembra 2019, 9:17

NASA vytvorila stránku, pomocou ktorej môžeš zaregistrovať svoje meno a poslať ho do vesmíru. Je to jednoduché, stačí vyplniť pár údajov. Momentálne tak spravilo už takmer 10 miliónov ľudí. Keď odošleš základné informácie, dostaneš palubný lístok. Ak máš záujem zapojiť sa aj do ďalších projektov, nie je problém. Stačí pridať e-mail. 

Mars 2020 rover

Pošli svoje meno na Mars a staň sa „vesmírnym cestovateľom“. Je to jednoduché, stačí vyplniť pár riadkov
Pošli svoje meno na Mars a staň sa „vesmírnym cestovateľom“. Je to jednoduché, stačí vyplniť pár riadkov Zdroj: NASA

Všetky mená skontrolujú a potom sú pridané na mikročip. Ten bude na palube Mars 2020 roveru, ktorý pristane na Marse. V čase zverejnenia tohto článku sa už zapojilo presne 7 859 Slovákov. Tak neváhaj a zanechaj stopu vo vesmíre aj ty. Momentálne vedie Turecko, prihlásilo sa vyše 2,5 milióna ľudí, zo susedného Česka zanechá na Marse svoje meno 23 351 ľudí. V rámci Európy sa momentálne najviac prihlásilo Britov, a to vyše 250 000.

Domov
Zdieľať
Diskusia