Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. septembra 2019, 8:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jeho matku zabil teroristický útok. Ansel Elgort sa s jej smrťou v dráme Stehlík nedokáže zmieriť ani po 15 rokoch

Jeho matku zabil teroristický útok. Ansel Elgort sa s jej smrťou v dráme Stehlík nedokáže zmieriť ani po 15 rokoch
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dráma Stehlík sa dostáva do slovenských kín. Oplýva bohatým hereckým obsadením a kvalitnými tvorcami.

Dráma The Goldflinch vychádza z rovnomenného románu Donny Tartt, ktorý bol ocenený Pulitzerovou cenou (okrem iných ďalších cien). Réžie tohto pozoruhodného príbehu sa chopil talentovaný John Crowley, ktorý na seba upútal pozornosť kvalitnou romantickou drámou Brooklyn.

Príbeh sa točí okolo mladého Thea Deckera. Keď mal 13 rokov, jeho matka bola zabitá pri bombovom útoku v múzeu. Táto tragédia absolútne zmenila Theov život, ktorý bol odrazu plný samoty, zármutku a výčitiek svedomia. Čaká ho teda ešte dlhá cesta, kým sa dokáže zmieriť s osudom a dosiahnuť vlastné vykúpenie a zmierenie so sebou samým.

Snímka sa môže pochváliť nesmierne talentovanou skupinou ľudí, ktorí stoja ako pred, tak za kamerami. O tú sa postaral geniálny Roger Deakins (Blade Runner 2049, Skyfall, Fargo, No Country for Old Men, A Beautiful Mind, Shawshank Redemption), scenár napísal Peter Straughan (Tinker Taylor Soldier Spy, Frank), no a za réžiou stojí spomínaný John Crowley. 

Snímka sa môže pochváliť fantastickým hereckým obsadením. V hlavnej úlohe sa predstaví Ansel Elgort (Baby Driver) a sekundovať mu bude Nicole Kidman (Big Little Lies). Okrem nich uvidíme aj Oakesa Fegleya (Pete's Dragon), Aneurina Barnarda (Dunkirk), Finna Wolfharda (Stranger Things), Sarah Paulson (American Horror Story), Lukea Wilsona (3:10 vlak do Yumy) a Jeffreyho Wrighta (The Hunger Games).

Už prvý trailer zaujal výpravným a dramatickým štýlom so skvelou kameramanskou prácou (kvality pána Deakinsa sa dajú spoznať) . Snímka poškuľovala aj po oceneniach, ale prvotné recenzie zo zahraničia nie sú až také kvalitné. Možno to nebude nezabudnuteľný zážitok, no ako dráma bude Stehlík určite stáť za pozretie.

Domov
Zdieľať
Diskusia