Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. septembra 2019, 11:52
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Katolícka škola odstránila z knižnice knihy o Harrym Potterovi, pretože obsahujú kliatby. Žiaci by vraj mohli vyčarovať duchov

ZAUJÍMAVOSTI HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Študenti v katolíckej škole St. Edward v Nashville si už nebudú môcť čítať populárne príbehy o kúzelníckom svete Harryho Pottera.

Reverend na rímskokatolíckej škole St. Edward v Nashville rozhodol, že séria kníh o Harrym Potterovi môže mať negatívny vplyv na žiakov, a tak ju dal z knižnice odstrániť. Dôvodom má byť, že sú v nej prezentované reálne kúzla a zaklínadlá. Ak ich prečítajú žiaci, údajne riskujú, že vyvolajú zlých duchov.

Odporúčané
Harryho Pottera kúpil za 1 €. Teraz ho predal za viac ako 31 000 € Harryho Pottera kúpil za 1 €. Teraz ho predal za viac ako 31 000 € 1. augusta 2019, 14:34

„V knihách sa nachádzajú dobré aj zlé kúzla a kliatby – ide o skutočné zaklínadlá, pri ktorých po prečítaní človek riskuje, že vyvolá zlých duchov do svojej reality,“ píše sa v správe od reverenda, ktorú zverejnil portál Tennessean. Kňaz dodáva, že túto skutočnosť prediskutoval aj s viacerými exorcistami v Spojených štátoch a v Ríme, ktorí sa zhodli, že je potrebné knihy z imaginárneho sveta Harryho Pottera odstrániť. 

7-dielna séria J.K. Rowlingovej už vyvolala v cirkvi viacero diskusií, neexistuje však oficiálne stanovisko, ktoré by ju posudzovalo ako nevhodnú literatúru. Každá hlava kresťanskej školy však má možnosť prijať rozhodnutie tohto typu a je len na žiakoch, resp. ich rodičoch, aké stanovisko zaujmú. Platí, že v ostatných knižniciach sú stále príbehy mladého čarodejníka dostupné. 

Odporúčané
Čarodejnícky svet Harryho Pottera dostane 4 nové knihy, oznámila J.K. Rowling Čarodejnícky svet Harryho Pottera dostane 4 nové knihy, oznámila J.K. Rowling 31. mája 2019, 10:32
Domov
Zdieľať
Diskusia