Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2019, 9:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Po smrti psa žiadala voľno, a tak ju prepustili

ZAUJÍMAVOSTI PES SMRŤ
Uložiť Uložené

18-ročná Emma McNulty bojuje za to, aby mali ľudia po úmrtí domácich miláčikov právo na uvoľnenie z práce.

18-ročnej Emme McNulty z Glasgowa zomrela fenka menom Millie, a preto od svojho zamestnávateľa žiadala voľno na oddych. Ako ale píše BBC, jej šéf s tým súhlasil iba pod podmienkou, že za seba nájde v daný deň náhradu. To sa ale 18-ročnej Emme nepodarilo, a tak dostala „padáka“.

Rodená Škótka smrť svojej fenky prirovnala k zármutku, aký by pociťovala po strate ľudského člena rodiny. Z toho dôvodu vytvorila petíciu, v ktorej žiada zamestnávateľov, aby sa pri úmrtí domácich maznáčikov svojich zamestnancov zachovali tak, ako keby im umrela blízka osoba.

Odporúčané
Sú policajné psy hľadajúce drogy závislé? Tréner spolupracujúci s armádou aj Rytmusom nám prezradil viac (Rozhovor) Sú policajné psy hľadajúce drogy závislé? Tréner spolupracujúci s armádou aj Rytmusom nám prezradil viac (Rozhovor) 2. februára 2019, 13:43

Myslela som si, že môj zamestnávateľ prejaví súcit. Namiesto toho mi bolo povedané, aby som za seba našla náhradu a pokiaľ ju nenájdem a neukážem sa v práci, riskujem prepustenie,“ cituje jej slová BBC.

Podľa zákonov Spojeného kráľovstva má zamestnanec právo na voľno v prípade núdze týkajúcej sa závislých osôb, medzi ktoré spadá napríklad partner, dieťa, rodič a podobne. Pokiaľ však nemá zamestnanec zmluvne stanovené, že sa medzi menovaných ráta aj domáce zviera, jeho nárok stráca právny podklad. V danom prípade je celá vec postavená už na individuálnom postoji zamestnávateľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia