Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2019, 13:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nemci zadržali kokaín za 1 miliardu eur v 211 športových taškách. Ide o najväčší úlovok v histórii krajiny

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN
Uložiť Uložené

Nemeckí colníci sa postarali o úlovok storočia.

Nemeckí colníci vykonávali pred dvomi týždňami rutinnú kontrolu lodných kontajnerov v prístave v Hamburgu, keď narazili na najväčšiu dodávku kokaínu v histórii krajiny. Colníci otvorili kontajner z Uruguaja, ktorý mal obsahovať sojové bôby, upozornilo DW.

Namiesto nich v ňom pašeráci prevážali 4,5 tony kokaínu uloženého vo viac ako 4 200 baleniach v 211 rozdielnych športových taškách. Cieľovou destináciou kokaínu mal byť prístav v belgickom meste Antverpy, ale tam sa už kontajner prepraviť nepodarilo. Výrobca aj pašeráci budú úlovok nemeckých colníkov oplakávať ešte veľmi dlho, pretože hodnota zadržaného kokaínu dosahuje okolo 1 miliardy eur.

Colníci vo vyjadrení napísali, že takéto obrovské množstvo čistého kokaínu vedia díleri zmiešať so všemožnými prísadami, a tak by sa na miliardu pouličná hodnota drog vyšplhala bez problémov. Kým colníci úlovok zverejnili, stihli už kokaín v tajnosti zničiť.


Domov
Zdieľať
Diskusia