Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2019, 20:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Google zverejnilo šesť závažných bezpečnostných problémov v iPhone

TECH APPLE GOOGLE IPHONE
Uložiť Uložené

Špeciálny tím z Google, ktorý má na starosti bezpečnosť, poukázal na problémy v iMessage.

Špeciálny tím testerov aplikácií v Google, ktorý má na starosti zabezpečiť spoľahlivú bezpečnosť ich výrobkov, našiel päť veľkých chýb (neskôr aj šiestu) v aplikácii iMessage od Apple, ktorá je v iPhonoch predinštalovaná. Všetky súvisia s bezpečnosťou a hackeri ich môžu využiť na napadnutie iPhonov.

Jeden z piatich prípadov je natoľko vážny, ako ľudia z Google Zero (spomínaný tím testerov) podľa BBC uviedli, že by iPhone zachránilo len kompletné vymazanie dát. Ďalší nedostatok zasa mohli hackeri využiť na kopírovanie dát z iPhonu pre ich vlastné potreby, pričom by používateľ ani netušil, že sa niečo deje. Apple už na spomínané chyby vydal aktualizácie, ktoré ich opravili.

Google zverejnilo šesť závažných bezpečnostných problémov v aplikácii od Apple
Google zverejnilo šesť závažných bezpečnostných problémov v aplikácii od Apple Zdroj: unsplash

Experti z Google Zero však neskôr dodali, že Apple dali vedieť nielen o piatich chybách softvéru, no upovedomili ich aj o šiestej, ktorá zatiaľ opravená nebola. Prostredníctvom nej môžu hackeri ovládať práve otvorené aplikácie a zadávať im rôzne príkazy.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Ohľadom šiestej chyby sa Apple zatiaľ nevyjadrilo, no spoločnosť dodáva, že vo verzii iOS 12.4. je prvých päť opravených a operačný systém by si mal každý používateľ čo najrýchlejšie aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia