Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2019, 16:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Donald Trump rečnil pred prezidentským znakom s ruskými orlami, peniazmi aj golfovými palicami. Bol to žartík či nešťastná náhoda?

ZAUJÍMAVOSTI DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Pracovníka, ktorý použil nesprávny prezidentský znak, už vyhodili.

Donald Trump pred pár dňami vystúpil na konferencii organizácie Turning Point združujúcej amerických konzervatívcov. Na udalosti sa zúčastnili prevažne mladí ľudia a Trump si tam pripravil prejav o tom, ako sa dostal až do Bieleho domu a od prítomných hostí si vyslúžil obrovský potlesk.


Pozorným očiam novinárov ale neušlo, že prezidentský znak, ktorý bol zobrazený na veľkej obrazovke za Trumpom, obsahoval niekoľko zmien. Namiesto typického amerického orla tam vtipkár vložil dvojhlavého orla z ruskej vlajky.


Jeden orol drží v pazúroch bankovky a druhý zase golfové palice. Trump sa stal povestným tým, že ako prezident pravidelne trávi svoje víkendy hraním tohto športu. Latinský nápis na znaku dokonca grafik premenil na nápis: Som bábka.


Organizácia Turning Point vyhlásila, že v žiadnom prípade nešlo o snahu poškodiť amerického prezidenta. Pracovník zodpovedný na zámenu znaku však už v organizácii stratil svoju pracovnú pozíciu. Ospravedlnil sa za nepozornosť, ale na záchranu miesta to nestačilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia