Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2019, 12:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Streamerka nahrala, aké sexistické nadávky si často musí vypočuť. Niektorí ju aj dnes posielajú robiť sendviče

TECH
Uložiť Uložené

Chassidy chcela upozorniť na toxické prostredie vytvárané niektorými hráčmi.

Ženy to ani dnes vo svete hier nemajú ľahké. Často sa stáva, že spoluhráčov či protihráčov nezaujíma, aký výkon predvádza, aj tak ju majú potrebu dourážať len za to, že je žena. Najnovšie na tento dlhodobý trend upozornila 19-ročná streamerka Chassidy, ktorá už niekoľko rokov hráva Overwatch, píšu BuzzFeed News.


Začínala ešte v časoch, keď bola hra iba v testovacej beta verzii a raz sa jej podarilo vyšplhať až na 111. miesto v rebríčku najlepších hráčov na svete. Nejde preto o žiadneho nováčika. Napriek tomu si v nedávnej hre vypočula hromadu nadávok od vlastných spoluhráčov, keď sa prvýkrát ozvala v hernom chate a oni započuli jej hlas.



Chassidy sa vyjadrila, že si konverzácie v hrách nikdy nenahráva, ale teraz urobila výnimku. V momente, keď sa posťažovala, začali jej spoluhráči nadávať, aby držala ústa a išla im radšej urobiť sendvič. Medzitým niekto prispel slovami, aby vypla hru a radšej šla mopom vytrieť podlahu. Na konci nemohla chýbať ani rasistická nadávka.


Streamerka sa len začudovala, či sa takto chlapci správajú ku každej žene, s ktorou hrajú. Video potom zavesila na svoj Twitteri, kde jej väčšina ľudí vyjadrila podporu, avšak našli sa aj niektorí užívatelia, ktorí upozorňovali na to, že v tej konkrétnej hre nemala veľmi priaznivé skóre. Chassidy všetko objasnila v komentároch a skonštatovala, že aj keby mala najhoršie skóre na svete, zaslúži si za to takéto správanie kvôli tomu, že je žena?

Domov
Zdieľať
Diskusia