Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2019, 8:41
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Volkswagen omylom vyplatil zamestnancom vyššie odmeny. Teraz ich chce naspäť

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Chybné vyplatenie odmien v najväčšej automobilke na Slovensku prekvapilo nejedného zamestnanca.

Najväčšia automobilka na Slovensku Volkswagen, ktorá je rovnako jedným z najväčších zamestnávateľov, sa dopustila „menšieho“ omylu, keď pri vyplácaní odmien za minulý rok chybne prilepšila niektorým zamestnancom aj o stovky eur.

Po mnohých bývalých pracovníkoch, ktorí si v máji vo výplatnej páske našli vyššiu odmenu, než na akú mali nárok, teraz spoločnosť žiada vrátenie danej sumy. Na prípad poukázal Nový Čas, ktorému poslal tip jeden z niekdajších zamestnancov slovenskej divízie nemeckej automobilky.

Slovenský Volkswagen omylom vyplatil zamestnancom o stovky eur vyššie odmeny. Teraz ich chce naspäť
Slovenský Volkswagen omylom vyplatil zamestnancom o stovky eur vyššie odmeny. Teraz ich chce naspäť Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

„Prišiel mi list od Volkswagenu, aby som im vrátil časť odmeny, aj keď tam už nepracujem,“ vyjadril sa pre denník znepokojený čitateľ. Slovenský Volkswagen si omyl uvedomuje a za celé nedopatrenie sa ospravedlňuje. Údajne malo ísť o softvérovú chybu.

Vzniknutá problémová situácia sa samozrejme týka aj súčasných zamestnancov, tým sa však má rozdiel odpočítať v nasledujúcom roku. Údajne sa im mali vyplácať chybné prémie vo výške od 20 až do 200 €. Celková výška však nie je známa.

Keďže však ide o chybu zo strany spoločnosti, vrátenie nezaslúžených odmien je momentálne už len na dobrej vôli bývalých pracovníkov a na tom, či sa bude chcieť slovenský Volkswagen súdiť s každým jedným zamestnancom, ktorý odmeny nebude chcieť odovzdať naspäť.

Domov
Zdieľať
Diskusia