Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2019, 16:00
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Fanúšikovia matadorov sa boja reálnych býkov, tak im predhadzujú teliatka na cvičenie. Tie najprv neúspešne bodajú, kým ich zabijú

ZAUJÍMAVOSTI TÝRANIE ZVIERAT
Uložiť Uložené

V Španielsku funguje nechutná tradícia Becerrada, ktorá je ikonickým príkladom toho, ako sa so zvieratami v modernom svete nesmie zachádzať.

Zápasy matadorov s býkmi sú v Španielsku bohužiaľ stále obľúbené, aj keď je úplne jasné, že ide o nehumánne zaobchádzanie so zvieratami. Je to však ešte horšie, v krajine sa totiž občas vyskytne udalosť známa ako Becerrada, kedy miesto matadorov so zvieratami bojujú fanúšikovia či juniori, informuje Daily Mail.

A keďže majú minimálne alebo nulové skúsenosti s býkmi, miesto toho bojujú s teliatkami, pričom boj väčšinou končí ich smrťou. Kým skúsení matadori dokážu často zabiť býka jedným presne miereným bodnutím, amatéri sú neskúsení a pred usmrtením teliatka ho najprv párkrát neúspešne bodnú, čím mu spôsobuju neúnosnú bolesť.

Odporúčané
Býkovi zaživa odrezali ucho a chvost. Časti tela držali deti ako suvenír Býkovi zaživa odrezali ucho a chvost. Časti tela držali deti ako suvenír 4. júna 2019, 11:59

„Teliatka sa používajú pre študentov matadorizmu či obyčajných fanúšikov, ktorí to chcú vyskúšať. Keďže s býkmi bojovať správne nevedia, zviera viackrát bodnú nesprávne, čím je jeho utrpenie omnoho vyššie. Potom musia dýky, meče či iné zbrane vyťahovať a vbodávať ich znovu,“ upresňuje ochranárka Maria Esteban z Animal Guardians.

Graphic footage shows bullfighting fans given calves to slaughter so they can imitate their matador idols without facing a fully-grown male / Pen News
Domov
Zdieľať
Diskusia