Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2019, 6:40
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Apple opúšťa šéfdizajnér Jony Ive. Hodnota spoločnosti klesla o 9 miliárd dolárov

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Dôvodom odchodu autora kľúčových zariadení iPod, iPhone aj AirPods má byť založenie vlastného nezávislého štúdia LoveFrom.

Známy dizajnér ikonických zariadení od Apple avizuje, že v technologickej spoločnosti ku konci roka definitívne končí. Oficiálne to oznámil v tlačovej správe a informáciu ešte potvrdil aj v rozhovore pre The Financial Times. Ako dôvod uviedol, že sa chce venovať svojmu novému štúdiu LoveFrom, naďalej by mal však externe s Apple spolupracovať. 

Jony Ive má na svedomí dizajn iPodov, iPhonov aj AirPods, pre spoločnosť je teda pochopiteľne veľkou stratou, suverénne najväčšou od príchodu Tima Cooka. Jeho pozícia by mala údajne navždy zaniknúť. Kreatívny tím bude mať na starosti viceprezident industriálneho dizajnu Evans Hankey a viceprezident dizajnu užívateľského prostredia Alan Dye.

Podľa očakávaní mala táto informácia vplyv aj na trhovú hodnotu spoločnosti. Bloomberg informuje, že trh s akciami vyrátal hodnotu Jonathana Ive vo firme Apple na minimálne 9 miliárd dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia