Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2019, 17:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Záverečná časť Černobyľu je momentálne jedinou epizódou s hodnotením 10/10 na celom IMDB

Záverečná časť Černobyľu je momentálne jedinou epizódou s hodnotením 10/10 na celom IMDB
FILMY A SERIÁLY CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Vichnaya Pamyat rezonovala v hlavách všetkých divákov.

Celkové skóre sa v posledných hodinách stihlo prepadnúť na 9,9.

Seriál Chernobyl od HBO sa minulý utorok uzatvoril poslednou epizódou s názvom Vichnaya Pamyat. V nej sme sa sa stali svedkami súdu s pracovníkmi, ktorý mali výbuch reaktora zapríčiniť, a hlavnými hrdinami sa opäť stali Legasov, Scherbina a Khomyuk.

Aj keď v skutočnosti súdny proces neprebehol tak, ako ho zobrazil seriál, celá záverečná epizóda bola dokonale vystavaná tak, aby reflektovala odvahu vedcov ako Legasov či Khomyuk, ale aj tlak a cenzúru zo strany Sovietskeho zväzu.

Záverečná časť seriálu Chernobyl je momentálne jedinou časťou s hodnotením 10/10 na celom IMDB
Záverečná časť seriálu Chernobyl je momentálne jedinou časťou s hodnotením 10/10 na celom IMDB Zdroj: IMDB

Posledná časť seriálu sa okamžite zaradila medzi tie najlepšie z celej série. Netrvalo dlho a na portál IMDB začali pribúdať tisícky hodnotení, pričom momentálne po štyroch dňoch od jej odvysielania svieti na stránke hodnotenie 10/10.

Hodnotenie si všimli fanúšikovia seriálu na Reddite už pred dvomi dňami a odvtedy sa perfektné skóre nezmenilo, a tak je Vichnaya Pamyat jedinou epizódou na celom IMDB, ktorá sa takýmto hodnotením môže pochváliť.

Odporúčané
Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) 5. júna 2019, 12:32

Neznamená to, že by ju každý z takmer 28-tisíc užívateľov ohodnotil dokonalou známkou, ale IMDB pracuje s mediánom, ktorý je napriek niekoľkým stovkám provokatívnych najnižších hodnoteniach stále na 10/10. Kedysi si takéto hodnotenie dlhší čas držali aj epizódy Winds of Winter z Game of Thrones a Ozymandias z Breaking Bad.

Domov
Zdieľať
Diskusia