Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 14:09
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Matúš Vallo prezradil podrobnosti k parkovacej politike Bratislavy. Teraz naňho kričia, že je komunista

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Z nových pravidiel parkovania nie je každý nadšený.

Informácie o novej parkovacej politike v Bratislave si už pravdepodobne zachytil. Cieľom je rozdeliť mesto do štyroch rôznych zón, pričom si každý majiteľ auta bude musieť zadovážiť parkovaciu kartu za poplatok. S ňou potom môže parkovať vo svojej zóne a určitý čas aj v odlišných zónach, kam chodí napríklad za prácou či školou.

Odporúčané
Cépečkári nebudú stáť zadarmo, niektorí vodiči zaplatia aj 500 €. Parkovanie v Bratislave prejde veľkými zmenami Cépečkári nebudú stáť zadarmo, niektorí vodiči zaplatia aj 500 €. Parkovanie v Bratislave prejde veľkými zmenami 11. apríla 2019, 14:23

Primátor Bratislavy s návrhom parkovacej politiky poctivo diskutoval s občanmi, no podľa Hospodárskych novín nešlo vždy všetko podľa predstáv. Počas diskusie v Starom Meste bol Vallo označený za komunistu a rozhorčených ľudí bolo viac. Zničohonič sa platiť navyše nikomu nechce.

Dnes už je však k dispozícii omnoho viac podrobností a vieme napríklad presný návrh zadelenia ulíc do jednotlivých zón. Zistili sme, že na parkovacie karty budú fungovať napríklad aj služobné autá, ktoré majiteľ priamo nevlastní. Z parkovacích miest takisto zmiznú vraky a opustené autá, o ktoré sa nikto nestará. Ak nemajú parkovaciu kartu, budú odtiahnuté.

Matúš Vallo prezradil podrobnosti k parkovacej politike Bratislavy a teraz naňho kričia, že je komunista
Matúš Vallo prezradil podrobnosti k parkovacej politike Bratislavy a teraz naňho kričia, že je komunista

K dispozícii je už aj rozdelenie mesta do jednotlivých zón, plný prehľad nájdeš na Denníku N. Do pásma C, kde bude stáť parkovanie cudzích vozdiel 1 € na hodinu spadá Petržalka. Rača a Krasňany, v pásme D, to budú mať za 0,50 €. O Starom Meste či Ružinove zatiaľ viac podrobností nemáme.

Domov
Zdieľať
Diskusia