Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2019, 13:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Univerzita Komenského konečne zrušila papierové indexy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Najväčšia slovenská univerzita urobila krok dopredu.

Známky treba mať zapísané nielen v elektronickom systéme, ale aj v indexe. Takúto vetu si možno počas svojho vysokoškolského štúdia počul mnohokrát, avšak teraz jej už odzvonilo.

Akademický senát Univerzity Komenského v Bratislave schválil zrušenie papierových indexov, a tak si študenti od 1. septembra tohto roku, a teda od nového akademického roku, nebudú musieť robiť starosti so zapisovaním známok po starom.

Na indexy sa často sťažovali najmä študenti, ale postupne si ich zbytočnosť uvedomili aj vyučujúci a napokon zmenu podčiarkol akademický senát.

Univerzita indexy sama označila za historickú tradíciu, ktorá je v dnešnej modernej technologickej dobe zbytočnou administratívou. Aby však vyhovela všetkým fakultám, tie si môžu používanie papierových indexov aj naďalej schváliť samostatne.

Očakávanú zmenu podporoval nový rektor Univerzity Komenského Marek Števček. Uvedomil si, že doba sa posúva dopredu, a tak sa univerzita musí prispôsobiť študentom, ale aj zbaviť samú seba nadbytočnej práce.

Domov
Zdieľať
Diskusia