Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2019, 15:42
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

8K televízor s 5G konektivitou. Gigant Huawei vraj vyvíja novinku, aká tu ešte nebola

8K televízor s 5G konektivitou. Gigant Huawei vraj vyvíja novinku, aká tu ešte nebola
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.samsung.com/sk/tvs/qled-q900r/QE85Q900RATXXH/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">samsung.com</a>
TECH HUAWEI TV
Uložiť Uložené

Dočkáme sa TV s vysokým rozlíšením a vlastným 5G čipom?

Výrobcovia televízorov by mohli mať už v neďalekej budúcnosti nového konkurenta. A nielen tak hocijakého. Ak sa čerstvo uniknuté informácie ukážu ako pravdivé, obchody so spotrebnou elektronikou zaradia do svojej ponuky 8K novinku s vlastnou 5G konektivitou, ktorú vraj momentálne vyvíjajú inžinieri z radov spoločnosti Huawei.

Ázijský gigant zatiaľ nič podobné nevyrába a ani nepredáva, preto ide o veľmi zaujímavý únik, za ktorým stojí renomovaný web Nikkei Asian Review. Ako navyše píše Engadget, nič podobné sme tu ešte nemali. Ak z toho teda nakoniec predsa len bude realita, výrobca môže mať na konte ďalšie inovatívne prvenstvo.

5G konektivita by umožnila používateľom televízora sťahovať alebo streamovať vysokokvalitný multimediálny obsah bez toho, aby ho museli pripájať k externému zdroju dát, ako je napríklad Wi-Fi router. Keďže Huawei vyvíja vlastné 5G čipy, dokáže si túto kľúčovú súčiastku zabezpečiť bez toho, aby zháňal schopných dodávateľov.

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Vlastná konektivita môže zároveň poslúžiť i ako centrálny zdroj dát pre celú domácnosť, pretože by novinka mohla nahradiť tradičný router. Informuje o tom web VentureBeat. Stačí iba jednoducho vložiť SIM kartu od mobilného operátora a od tej chvíle je všetko pripravené do ostrej akcie.

Keďže pôjde o televízor s nadštandardne vysokým rozlíšením a modernými technologickými inováciami, dá sa očakávať cenovka, ktorá mnohým z nás bez akýchkoľvek pochýb vyrazí dych. 8K kúsky od ostrieľanej konkurencie totiž momentálne stoja šialených 70 000 amerických dolárov. Predstavenie prebehne podľa neoficiálnych informácií v priebehu tohto roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia