Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2019, 12:36
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Čína v Game of Thrones cenzuruje sex a vraždy. Z úvodnej časti vystrihli až 6 minút

Čína v Game of Thrones cenzuruje sex a vraždy. Z úvodnej časti vystrihli až 6 minút
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Tento seriál si bez zabíjania a erotiky veru nevieme ani predstaviť.

Článok obsahuje spoilery z 1. časti 8. série Game of Thrones!

Ešte len nedávno sme ťa informovali o tom, že k prvej časti finále Game of Thrones sa ilegálnym spôsobom dopracovalo približne 55 miliónov divákov. V článku sme zdôraznili, že nemalú časť z nich tvorili aj sledovatelia z Číny, ktorí sa dostali len k cenzurovanej verzii. Portál The Verge podľa komentárov viacerých užívateľov ich verziu vtipným spôsobom označil za svetský stredoveký dokument.

Mnohí čínski diváci ale túto mimoriadne okresanú verziu nebrali príliš s humorom a naopak na internete prejavili svoju veľkú nespokojnosť. Z prvej časti 8. série bola napríklad mimo iného vystrihnutá aj záverečná scéna s horiacim Nedom Umberom.

Keď sa o nej na sociálnych sieťach diskutovalo, diváci z Číny mali pocit, že videli úplne iný seriál ako ostatní. Okrem toho si Číňania museli z prvej časti odrátať Bronna s prostitútkami či Theona zachraňujúceho Yaru.

Vyššie priložená scéna patrila určite medzi najlepšie momenty z prvej časti, a tak je nespokojnosť čínskych divákov viac než pochopiteľná. A azda nikomu nemusíme ani pripomínať, že vraždy a erotika patrili vždy medzi základné témy tohto seriálu.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Jeden z čínskych blogerov dokonca navrhol podanie hromadnej žaloby proti spoločnosti Tencent, ktorá mala údajne stáť za cenzúrou do dnešného dňa odvysielaných dvoch častí. Ďalší diváci pýtajú naspäť svoje peniaze, pretože za takúto verziu jednoducho odmietajú platiť.

Zatiaľ ale nie je isté, či za cenzúrou stál Tencent, HBO, alebo priamo čínska vláda. Sťahovanie ilegálnej verzie nie je síce zo zákonného hľadiska správne, ale kto môže Číňanom pri takejto cenzúre čokoľvek vyčítať?

Domov
Zdieľať
Diskusia