Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2019, 14:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Britský futbalista mal hajlovať, ale teraz tvrdí, že nikdy o nacistickom pozdrave nepočul. Chce si doplniť vedomosti o Hitlerovi

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Brankár vraj o existencii takýchto pozdravov nemal vedomosti.

V britskom futbale sa v posledných mesiacoch objavil prípad, z ktorého by si mal každý človek zobrať ponaučenie. Brankár Wayne Hennessey z klubu Crystal Palace bol zaznamenaný na fotke vlastného spoluhráča z baru v póze, ktorá nápadne pripomína nacistický pozdrav.

Hennessey mal dvihnutú právu ruku, zatiaľ čo ľavú mal umiestnenú medzi ústami a nosom, z čoho napokon vyplynulo disciplinárne obvinenie od Anglickej futbalovej asociácie za urážlivé gesto.


 

Brankár však z vypočúvania vyšiel bez trestu, pretože trojčlenná komisia rozhodujúca o potrestaní skonštatovala, že fotografia bola nesprávne interpretovaná. Futbalista ju presvedčil, že takýmto gestom chcel iba upozorniť čašníka a ruku na ústach mal preto, aby sa zvuk šíril lepšie.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Komisii predložil viacero fotiek zo zápasov, keď podobnými gestami kričí na svojich spoluhráčov. Napriek tomu komisia zhodnotila, že Hennessey preukázala obrovskú mieru ignorancie voči zločinom z minulosti, keď hneď na začiatku vypočúvania povedal, že ani nevie, čo hajlovanie znamená a nepočul o ňom.


 

Momentálne však plánuje svoje vedomosti o smutnej nacistickej ére dopĺňať, k čomu mu pomôžu klub aj charita Kick It Out zaoberajúca sa bojom proti rasizmu a diskriminácii vo futbale.

Domov
Zdieľať
Diskusia