Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2019, 15:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ťavám od námahy tečie krv. Turistické atrakcie v Egypte zotročujú ťavy aj kone, ale návštevníkom utrpenie zvierat nevadí

ZAUJÍMAVOSTI EGYPT
Uložiť Uložené

Organizácia PETA zverejnila veľavravné video.

Svet nie je čierno-biely. Známa organizácia na ochranu zvierat PETA vie občas trafiť vedľa a pobúriť verejnosť, ale na druhej strane dokáže vyprodukovať veľavravné videá, po ktorých možno prehodnotíš využívanie všemožných turistických atrakcií, kde hrajú hlavnú úlohu zvieratá.

Odporúčané
Grécky ostrov Santorini zarába na krutej atrakcii. Týrané somáriky v horúčavách bez vody vozia ľudí a keď sú choré, hodia ich do mora Grécky ostrov Santorini zarába na krutej atrakcii. Týrané somáriky v horúčavách bez vody vozia ľudí a keď sú choré, hodia ich do mora 1. júla 2018, 18:03

Možno si spomínaš na smutné fotky zúbožených somárov na gréckych ostrovoch, ktoré musia voziť turistov po náročnom teréne, tentoraz sa však vyšetrovatelia PETA presunuli do Egypta. Krajina, kde ťavy patria medzi najdôležitejšie zvieratá, tieto tvory využíva aj na podporu svoju cestovného ruchu.

Ako turista sa môžeš nechať previezť na ťavách, pokochať sa okolitými pamiatkami, ale keď sa pozrieš na zotročené zvieratá, ktorým dokonca od námahy tečie krv a pravidelne ich majitelia bijú palicami, zrejme svoje rozhodnutie prehodnotíš.

Nejde len o ťavy, rovnako sú na tom kone pracujúce do úplného vyčerpania. Nedostávajú adekvátnu stravu ani pitie a na slnku trávia dlhé hodiny každý deň.

Domov
Zdieľať
Diskusia