Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2019, 10:45
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

adidas bojuje proti plastom vďaka novým plne recyklovateľným bežeckým teniskám Futurecraft Loop

adidas bojuje proti plastom vďaka novým plne recyklovateľným bežeckým teniskám Futurecraft Loop
Zdroj: adidas
MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

Revolučná silueta má prispieť k udržateľnosti a zabrániť tomu, aby plastový odpad naďalej znečisťoval oceány. Dni, kedy si staré tenisky vyhadzoval do koša sú preč.

Nemecký športový gigant adidas opäť kladie dôraz na zvyšovanie povedomia o znečisťovaní planéty a udržateľnosti. Boj proti plastom spoločnosť berie vážne, a z toho dôvodu sa rozhodla vydať novú bežeckú siluetu s názvom Futurecraft Loop, ktorá je 100 %-tne recyklovateľná.

V spolupráci s Parley The Ocean, organizáciou, ktorá sa zaoberá environmentálnymi hrozbami, sa firma s tromi prúžkami snaží zabrániť tomu, aby plastový odpad naďalej znečisťoval oceány, a preto ho tentokrát pretvára na vysokofunkčné športové tenisky.

Na novinke s názvom adidas Futurecraft Loop je po celej siluete aplikovaný trvalo udržateľný materiál. Každý jeden detail a komponent tenisky je vyrobený tak, aby sa následne mohol zrecyklovať a opäť použiť. Všetok použitý materiál je zo 100 % opakovane použiteľného TPU (termoplastického polyuretánu).

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa adidas (@adidas),

TPU je v tomto prípade dôkladne spriadený, pletený a lisovaný do medzipodošvy Boost pomocou technológie adidas Speedfactory. Kreatívny riaditeľ spoločnosti adidas Paul Gaudio túto tenisku pokladá za ich dizajnový a inovačný étos.

Odporúčané
Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur 29. marca 2024, 15:30

Podľa neho ide o spojenie umenia, vedy, technológie, ľudskosti a inžinierstva. „Ide o aplikovanie kreativity k predstavovaniu nášho sveta v takom svetle, v akom by sme ho všetci chceli vidieť,“ tvrdí Gaudio.

Po skončení životného cyklu tenisky poputuje každý pár naspäť do adidasu na recykláciu, kde sa topánky umyjú, rozomelú na malé časti a roztopia na materiál, ktorý sa použije na úplne nové páry.

Zatiaľ však bolo vydaných len 200 párov v rámci beta testovania určených pre vybrané média či influencerov. Oficiálne vydanie plne recyklovateľných Futurecraft Loop pre širokú verejnosť by malo prísť niekedy v období jar/leto 2021.

Domov
Zdieľať
Diskusia