Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2019, 1:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Interiér katedrály Notre Dame ničivý požiar prežil, naznačujú prvé fotky z vnútorných priestorov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Interiér katedrály sa hasičom podarilo udržať vo veľmi dobrom stave.

Francúzske úrady krátko niekoľko desiatok minút pred polnocou vystrašili celý svet, keď vyhlásili, že katedrálu Notre Dame zrejme hasiči nedokážu zachrániť. Ľudia sa báli, že ikonická stavba napokon oheň neprežije a celá sa zrúti, avšak vďaka vytrvalému nasadeniu tamojších hasičov sa najhoršie scenáre nenaplnili.

Už krátko po polnoci bolo jasné, že hasiči pomaly dostávajú oheň pod kontrolu a napokon sa na sociálnych sieťach vynorili fotografie priamo z interiéru katedrály, ktoré podčiarkujú perfektnú prácu hasičských tímov.


Ohňu takmer vôbec nedovolili preniknúť cez strechu katedrály do interiéru, medzitým boli zachránené všetky dôležité artefakty, a zábery naznačujú, že v interiéri zostal poškodený najmä strop tejto francúzskej stavby.

Plamene v ňom vytvorili niekoľko dier, časť sa prepadla priamo pred oltár, ale väčšina vnútorných priestorov bola našťastie zachránená. Požiar preto pohltil najmä strechu samotnú, ikonickú vežu na vrchu katedrály a drevenú strešnú konštrukciu, ktorá proti plameňom a vysokým teplotám nemala žiadnu šancu.


Domov
Zdieľať
Diskusia