Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2019, 10:09
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Dnes je Deň narcisov. Zakúpením žltého kvietku pomôžeš pacientom s diagnózou rakoviny

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zakúpením žltého narcisu môžeš pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú.

 Do ulíc aj tento rok vyšli stovky dobrovoľníkov so žltými narcismi. Slováci si tak pripomínajú pacientov s diagnózou rakoviny. Vhodením dobrovoľného príspevku prispeješ na dobrú vec, podporíš realizáciu konkrétnych projektov praktickej pomoci onkologickým pacientom po celom Slovensku.

V našej krajine každoročne pribudne 34 000 ľudí s diagnózou rakovina. Mnohí ľudia si neuvedomujú hodnotu zdravia, podceňujú prevenciu a starostlivosť o túto oblasť života. Na druhej strane, mnohí sú zodpovední, nie sú ľahostajní voči svojmu zdraviu, ale často sa nevedia zorientovať a dopátrať, na koho sa obrátiť. Okrem pripnutia narcisu na znak spolupatričnosti s onkologickými pacientmi dostaneš od dobrovoľníkov aj leták s užitočnými informáciami.

Tento rok zbierku organizuje Liga proti rakovine 11. apríla. „Onkológia je jednou z prioritných tém, ktorej sa dôkladne venujeme a snažíme sa veci posúvať aj v tejto oblasti vpred. Vlani sme predstavili Národný onkologicky program, v januári sme odštartovali skríning rakoviny hrubého čreva a konečníka, spúšťame skríning rakoviny prsníka a čoskoro skríning rakoviny krčka maternice. Tento rok sme rozbehli aj Rok prevencie,“ cituje denník Sme ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú, ktorá podporuje finančnú zbierku.

Prispieť môžeš aj zaslaním prázdnej SMS na číslo 848, čas máš do 17. apríla. Viac o tom, ako prispiek, sa dočítaš na oficiálnej stránke Ligy proti rakovine. Minulý rok výnos zbierky prekročil miliónovú hranicu, tentokrát sa to snáď zas podarí. My sme už prispeli, čo ty?

Dnes je Deň narcistov. Zakúpením žltého kvietku pomôžeš pacientom s diagnózou rakoviny
Dnes je Deň narcistov. Zakúpením žltého kvietku pomôžeš pacientom s diagnózou rakoviny Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia