Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2019, 10:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Influencerka sa zrútila, keď jej vymazali účet na Instagrame. Ľudia sa jej smejú, ale štúdie upozorňujú na riziká

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Ľudia začali hromadne nahlasovať jej instagramový profil.

Influencerka Jessy Taylor stratila pred pár dňami svoj účet na Instagrame. V tej chvíli ju sledovalo viac ako 110-tisíc ľudí, budovala si svoju fanúšikovskú základňu a verila, že sa pomocou internetu bude môcť živiť.

Jessy za sebou nemá jednoduchú minulosť. Kedysi mala pracovať ako prostitútka, čo sama zhodnotila ako chybu, z ktorej sa poučila a túto prácu zanechala, keď sa naučila zarábať na sociálnych sieťach.

Rýchlo zistila, že internet ponúka prakticky neobmedzené možnosti, a tak vymýšľala množstvo spôsobov, ako si privyrobiť. Nanešťastie, tento štýl zarábania sa niektorým ľuďom prestal páčiť, a tak sa skupina neprajníkov zmobilizovala, začala jej účet na Instagrame hromadne nahlasovať a napokon jej bol zmazaný.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @duhitsjessy,

Jessy na zmazaný účet zareagovala videom na YouTube, v ktorom všetkým odkázala, aby prestali jej účet nahlasovať. Vo svojej spovedi rozpráva o tom, ako ju ľudia považujú za nepoužiteľnú a hlúpu, prízvukuje, že sa snaží zlepšiť svoje správanie aj život, ale teraz kvôli zrušenému Instagramu prišla takmer o všetko. Influencerka sa pred kamerou psychicky zrútila, ale ani napriek tomu v komentároch nezískala množstvo sympatií.

Odporúčané
Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé?       Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé? 27. marca 2024, 9:30

Momentálne si založila nový Instagram a v popise videa zanechala odkaz o tom, ako prosí o pomoc kohokoľvek, kto by jej vedel pomôcť získať starý účet naspäť. Niektorí ľudia na internete dokonca video komentovali so slovami, že pri jeho pozeraní stratíš mozgové bunky.

Sociálne siete však majú nezanedbateľný vplyv na naše psychické zdravie. Netreba sa preto ľuďom vysmievať a zosmiešňovať ich, aj keď sa Jessy zrútila kvôli zdanlivo banálnemu zmazaniu účtu.

Niet divu, že sociálne siete negatívne vplývajú na psychiku, veď jedna štúdia zistila, že viac ako tretina mladých ľudí spomedzi 1 000 respondentov chcela sociálne siete opustiť, pričom viac ako 40 % opýtaných skonštatovalo, že tieto siete v nich vyvolávajú depresiu a úzkosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia