Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2019, 18:43
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

17-ročnú študentku prijali na 55 vysokých škôl. V štipendiách získala vyše 1,1 milióna eur

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Jakelia trávila podávaním prihlášok niekoľko týždňov.

Ľudia sú zvyčajne šťastní, keď ich príjmu na vysokú školu, no keďže Američanku Jakeliu Baker prijali až na 55 škôl, zrejme už vzrušenie z pozitívnej odpovede na prihlášku trošku upadlo. 17-ročné dievča zo štátu Georgia je nielenže pridaná na vyše päťdesiat vysokých škôl, no získala tiež hromadu štipendií, konkrétne v hodnote 1,3 milióna dolárov.

Jakelia si to však rozhodne zaslúži. Bez výhrad ju totiž prijali aj prestížne školy ako napríklad University of Oklahoma a urobili dobre, pretože sa o dievčati vyjadrujú pozitívne aj jej doterajší učitelia.

Američanka však rozhodne nestráca čas. Do školy chodí poctivo a popritom hráva volejbal, basketbal, golf, tenis, futbal, hrá v kapele a ešte aj navštevuje matematický krúžok. Sama pritom priznala, že sa vzdala sociálneho života a párty a celé víkendy len s mamou Denise podávala prihlášky na vysoké školy.

Zatiaľ nie je jasné, na akú školu sa Jakelia vyberie, no šikovná tínedžerka sa vo svete rozhodne nestratí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

College admissions scandal what? ____ Hard work does pay off! Just ask Jakelia Baker of Georgia who has gotten accepted to over 50 schools and secured $1.3 million dollars in scholarship money! The 2019 valedictorian of her class has a 4.1 GPA and participates in a ton of activities from volleyball to basketball, tennis, golf, student council, math team and.. the list goes on. ____ How did Jakelia do it? With her supportive mom right by her side holding her accountable and being clear on her priorities. She reached out for help and took advantage of fee waivers on applications. It's clear Jakelia KNEW she wanted to go to college so she put in the work! Sure, she missed some parties and fun stuff but in the end it was worth it! CONGRATULATIONS #jakeliabaker ____ #bgoc #blackgirloncampus #prepare2win #blackgirlsachieve #beyondhighschool #blackgirlsgraduate #blackexcellence #blackfamily #blackfamilygoals #blackgirlsandcollege #blackmomsanddaughters #blackgirlmagic #blackdads #communityfirst #unapologeticallyblackandproud #blackmoms #blackdaughters #blackgirls #youthempowerment #collegeready #teachersshare #scholarshipsforcollege #scholarshipsforblackgirls #collegebound #collegeresources #blackandcollegebound #blackscholars #blacklives #feelgoodfridaywithbgoc

Príspevok, ktorý zdieľa Black Girl On Campus (@bgoconline),

Domov
Zdieľať
Diskusia