Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2019, 14:39
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Režisér John Wick 3: Naše akčné scény sú veľkým Fuck You pre všetky ostatné hollywoodske blockbustery

Režisér John Wick 3: Naše akčné scény sú veľkým Fuck You pre všetky ostatné hollywoodske blockbustery
Zdroj: Lionsgate
FILMY A SERIÁLY JOHN WICK 3
Uložiť Uložené

Režisér Chad Stahelski aj herec Keanu Reeves sa rozpovedali o natáčaní tretieho filmu a prezradili, na aké akčné scény sa môžeme tešiť.

Filmy o zabijakovi Johnovi Wickovi tvoria bezpochyby jednu z najlepších akčných sérií posledných rokov. Ťažia zo špecifickej estetiky aj R-kového ratingu, majú skvelého hlavného hrdinu a nechýba im ani parádne prepracovaná choreografia súbojov. Na kvalite týchto snímok má obrovský podiel aj režisér Chad Stahelski, ktorý začínal kariéru ako kaskadér a jeho skúsenosti sú na plátne rozhodne vidieť.

Do kín sa už ale pomaličky blíži tretia časť s názvom John Wick: Chapter 3 - Parabellum, čo nám dal jasne najavo aj nedávny nový trailer (nájdeš ho tu), ktorý ani tentokrát nešetril výdatnou dávkou akcie. A že sa máme skutočne na čo tešiť, potvrdil v jednom z rozhovorov aj vyššie spomínaný Stahelski. Vyjadril sa, že trojka bude obsahovať napríklad aj odkazy na filmy Die Hard, The Good the Bad the Ugly či diela slávneho Akiru Kurosawu.

John Wick
John Wick Zdroj: Lionsgate

To ale nie je všetko. Stahelski sa v rozhovore pre známy web Collider rozpovedal aj o scéne na koni, ktorej útržky sme si mohli vychutnať už prostredníctvom obrázkov a doposiaľ zverejnených ukážok:

Odporúčané
Pred a po CGI: Motorku Johna Wicka tlačili muži v zelených kostýmoch, zatiaľ čo on sekal zabijakov Pred a po CGI: Motorku Johna Wicka tlačili muži v zelených kostýmoch, zatiaľ čo on sekal zabijakov 29. augusta 2019, 13:39

Ide asi o tú najbláznivejšiu scénu, akú som vo svojej kariére zatiaľ natočil. A Keanu pravdepodobne tiež. Iste, všetci máme za sebou The Matrix, 300 aj množstvo Marvel filmov, pričom všetky sú skvelé a sústredia sa na jeden či dva prvky akcie. Scéna na koni je však naše ,fuck you’ všetkým ostatným. Budeme jednoducho robiť množstvo vecí a budeme ich robiť lepšie, než iní.

Stahelski sa ďalej vyjadril aj ohľadom Halle Berry, ktorá si v treťom Wickovi zahrá záhadnú Sofiu. No a ako si si už možno všimol, táto nebezpečná žena bude mať po svojom boku aj dvoch psov. Ako v rozhovore potvrdil režisér, ide o zástupcov plemena belgický malinois a Halle Berry s nimi podstúpila náročný tréning. Tieto psy sú totiž veľmi atletické, dobre sa trénujú a často ich využíva aj armáda či polícia.

John Wick
John Wick Zdroj: Lionsgate

Nesmierne chvályhodnou je ale skutočnosť, že herečka kvôli úlohe vo Wickovi nastúpila na trénerskú školu, aby sa mohla stať trénerkou psov. Keď boli teda zvieratá prítomné na natáčaní, poslúchali práve Halle, ktorá s nimi pred natáčaním cvičila. Na pľace tak nebol potrebný žiadny iný tréner, pretože trénerkou bola sama herečka. Halle sa pripravovala 5-6 dní do týždňa a cvičila aj streľbu so zbrane.

Režisér nakoniec spomenul ešte úvodnú akčnú sekvenciu filmu, v ktorej uvidíme Bobana Marjanovica, teda srbského basketbalistu a zároveň jedného z najvyšších hráčov NBA. Marjanovic je veľkým fanúšikom série, a tak ho nebolo ťažké presvedčiť, aby si v trojke zahral. Basketbalista podľa slov Stahelskiho prešiel dvojdňovým peklom s kaskadérmi, ktorí ho na scénu poriadne pripravili.

Odporúčané
John Wick odstrelil Avengerov z vrcholu kino tržieb a ide si po najväčšie zárobky celej série (Box Office) John Wick odstrelil Avengerov z vrcholu kino tržieb a ide si po najväčšie zárobky celej série (Box Office) 19. mája 2019, 20:43

A vraj si za svoj výkon zaslúži minimálne medailu. Úvodná sekvencia sa totiž odohráva v sekcii newyorskej knižnice, kde sa Boban so svojou výškou takmer dotýka hlavou stropu, pričom zvláda bojové umenia aj súboj so samotným Keanu Reevesom. V rozhovore pre Collider sa však k slovu dostal aj predstaviteľ Johna Wicka, ktorý divákov nalákal na ďalšie scény.

John Wick
John Wick Zdroj: Lionsgate

Prezradil, že sa vo filme nachádza podobná scéna, ako tá so zrkadlami v druhom Wickovi. Tentokrát ale pôjde o akúsi sklenenú miestnosť, v ktorej bude naraz využívaných hneď niekoľko techník aj technológií (rôzne šošovky, spôsoby nasvietenia). Podľa Reevesa sa môžeme tešiť napríklad aj na skvelé scény s ninjami, čo nám potvrdili už aj ukážky. No keďže ide o Johna Wicka, nemáme rátať so žiadnym podvádzaním.

V niekoľkých scénach sa teda budú skutočne nachádzať aj keď si ich na prvý pohľad nevšimneme. Ide o ninjov, ktorí jednoducho splynú s prostredím, takže ich uvidíme až vtedy, keď sa rozhodnú ukázať. Čo sa ale samotného príbehu týka, Keanu sa v krátkosti rozpovedal aj o ňom. Prezradil, že po prvých dvoch filmoch, ktoré nám predstavili svet zabijakov a sieť hotelov The Continental, sa trojka hlbšie zameria na radu s názvom High Table.

John Wick
John Wick Zdroj: Lionsgate

Na záver ešte dodal, že vďaka postave stvárnenej Anjelicou Huston divák viac spozná aj Johnovu minulosť. Nevieme ako ty, no my sa už rozhodne nevieme dočkať. Americká premiéra snímky John Wick: Chapter 3 – Parabellum je naplánovaná na 17. mája (květen) 2019, na Slovensku si však zrejme budeme musieť počkať až do 23. mája. Pre ďalšie informácie klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia