Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2019, 11:37
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

5 značiek alternativnej obuvi, ktoré rozhodne stoja za pozornosť

5 značiek alternativnej obuvi, ktoré rozhodne stoja za pozornosť
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/p/BnByrV_gfTc/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
MÓDA
Uložiť Uložené

Tenisky s mohutnou platformou si obľúbila napríklad svetoznáma Billie Elish, príbeh iných začína zase na Slovensku.

Obuv je obzvlásť obľúbenou súčasťou šatníka, dovolíme si povedať, že tou najpodstatnejšou. Správne zvolené topánky alebo tenisky skrátka ozvláštnia aj ten najfádnejší outfit, s perfektnou „shoe game“ si šplhneš u každého.

Okrem najznámejších značiek a návrhárov obuvi však môžeme pozorovať aj množstvo ich alternatívnych kolegov z brandže zaplňujúcich diery na trhu, ponúkajúcich celkom odlišný, nie príliš mainstreamový štýl. Posvietili sme si na päť najzaujímavejších značiek obuvi, o ktorých si pravdepodobne ešte nepočul/a.

Buffalo London

Legendárna obuv z deväťdesiatych rokov zažíva svoj obrovský návrat. S Buffalo London sa vraciame naspäť do dní nekonečných večierkov a vyzývavých outfitov, alternatívna klubová scéna sa bez nich nezaobíde. Vzhľadom na aktuálnu rôznorodosť v obliekaní sú taktiež vítané aj počas všedného dňa.

Vďaka mohutnej platforme a výrazným oblým tvarom je obuv od nemeckej značky Buffalo London neprehliadnuteľná, určite však nie je pre každého. Očakáva sa, že jej majiteľka bude pravdepodobne odvážnejšia osobnosť so znamenitým štýlom, s ktorým sa nebojí patrične vyhrať.

Niekdajšia obľúbená obuv svetoznámych Spice Girls si našla svojich prívržencov aj medzi aktuálnymi interpretkami s charakteristickým štýlom, tými najvýraznejšími sú napríklad Rita OraBillie Eilish, Azealia Banks alebo Asian Doll, oslovili aj modelku Bellu Hadid. U nás si tie svoje môžeš zaobstarať prostredníctvom Queensu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Buffalo London (@buffalolondon) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Buffalo London (@buffalolondon) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Buffalo London (@buffalolondon) on

Eytys

Mladučkú švédsku značku založili iba pred šiestimi rokmi kolegovia Jonathan Hirschfeld a Max Schiller. Vo svojich kolekciách pracujú s netradičnými siluetami, využívajú určitú škálu zaujímavých materiálov, ich unikátna estetika a nekonečná fantázia label postupom času zasadili medzi najvyhľadávanejšie značky oblečenia a obuvi na svete.

Ich debutovou boli dnes už do určitej miery ikonické tenisky s prívlastkom „Mother,“ inšpirované výcvikovou armádnou obuvou. Vychytávkami sú však mohutné tenisky s výraznou platformou v najrôznejších prevedeniach alebo kožené čižmy so skutočne šialenou siluetou.

Je to o Generácii Y a o tom, ako sme vyrastali s MTV a s internetom. Práve to nám poskytuje stály tok informácií.

Aj značka Eytys nachádza inšpiráciu v nedávnych dobách a okrem svojich vlastných kúskov a vintage skateboardov ponúka v kamennej predajni v Štokholme aj merchandise Yung Leanovej crew Sad Boys. Za zmienku stojí aj spoločná kolekcia s H&M, ktorá sa dostala do predaja minulý mesiac.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @eytys on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @eytys on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @eytys on

Cinzia Araia

Domov
Zdieľať
Diskusia