Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2019, 11:30
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Lady Gaga je prvou osobou v histórii, ktorá behom roka získala Oscara, Grammy, Zlatý glóbus a cenu BAFTA

Lady Gaga je prvou osobou v histórii, ktorá behom roka získala Oscara, Grammy, Zlatý glóbus a cenu BAFTA
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY LADY GAGA
Uložiť Uložené

Speváčka a herečka Lady Gaga prepisuje históriu.

Po tohtoročnom 91. ročníku udeľovania Oscarov si Lady Gaga na konto pripísala ďalšie skutočne hodnotné ocenenie. Tým ale neobdržala len oscarovú sošku, no taktiež sa zapísala do histórie ako prvá osoba, ktorej sa podarilo počas jednej sezóny udeľovania ocenení získať cenu BAFTA, Grammy, Zlatý glóbus a Oscara.

Spojenie hudobného a filmového umenia vytvorilo veľmi populárnu a všeobecne uznávanú skladbu Shallow. Tú si zamilovali nielen fanúšikovia speváčky či nadšenci popového žánru, ale taktiež mnohí filmoví diváci, ktorí o hudobnú kariéru Lady Gagy doposiaľ nejavili vôbec záujem.

Hudobnú kvalitu Shallow uznala aj Akadémia, ktorá v kategórii najlepšia originálna skladba udelila Oscara práve piesni pochádzajúcej z úspešnej drámy A Star is Born. V rámci Oscarov bola snímka nominovaná osemkrát, pričom uspieť dokázala len v spomínanej kategórii. Treba ale dodať, že v danom prípade išlo o jednoznačne zaslúžené ocenenie.

V obdobných kategóriách Gaga (respektívne samotný film) uspela aj pri odovzdávaní Zlatých glóbusov, cien BAFTA a na Grammy 2019. Ostatných výhercov a jednotlivé momenty z 91. ročníka Oscarov sme si rozobrali v nasledujúcom vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia