Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2019, 18:14
Čas čítania 0:00
Karin Filkaszova

V roku 1984 agenti CIA testovali médium, ktorému dali nevedomky opísať život na Marse. O pokuse existuje oficiálny záznam

V roku 1984 agenti CIA testovali médium, ktorému dali nevedomky opísať život na Marse. O pokuse existuje oficiálny záznam
Zdroj: NASA
ZAUJÍMAVOSTI CIA
Uložiť Uložené

Záznam o pokuse je dostupný na oficiálnej vládnej stránke CIA, patril pod tajnú operáciu Stargate

V roku 1984 odovzdala CIA zapečatenú obálku médiu a snažila sa ho otestovať tým, že mu dali súradnice na Mars a časové obdobie milión rokov dozadu. Médium neznámeho pohlavia však naozaj na otázky odpovedalo a opísalo zvláštne vyzerajúcu krajinu a starovekých ľudí.

Tento pokus bol súčasťou projektu Stargate, čo bolo meno tajnej operácie americkej vlády. Tajná jednotka bola založená v roku 1978 vo Fort Meade v Marylande a jej úlohou bolo vyšetrovať potenciál využitia parapsychologických subjektov v armádnych jednotkách a vo vládnych službách.

Projekt je známy aj pod kódovými menami Gondola wish, Grill flame, Center lane, Sun streak a Scanate. V roku 1991 sa však všetky zjednotili pod jedno meno a odvtedy sa nazývali Stargate project. Tento projekt sa sústredil hlavne na schopnosť mentalistov a médií pozorovať udalosti, miesta alebo informácie na veľkú vzdialenosť.

V roku 1984 agenti CIA testovali médium, ktorému dali nevedomky opísať život na Marse. O pokuse existuje oficiálny záznam
Zdroj: Pixabay

Na projekt do roku 1987 dohliadal poručík Frederick “Skip” Atwater, ktorý osobne vyhľadával týchto nadaných ľudí pre generála Alberta Stubblebina, ktorý sa neskôr stal prezidentom Monroeovho inštitútu. Tento inštitút bol založený, aby detailne skúmal ľudské podvedomie. Jednotka pracujúca pre Stargate bola veľmi malá, pozostávala z maximálne dvadsiatich osôb a ich strediskom boli staré opustené obydlia.

Celý projekt bol rozpustený a odtajnený v roku 1995 po tom, ako CIA oznámila, že to nikdy nebolo užitočné pre žiadnu tajnú operáciu. Informácie, ktoré sa nazbierali počas programu, boli nejasné a zahŕňali poväčšine irelevantné a nepresvedčivé dáta.

O programe bol v roku 2009 vydaný aj film s názvom Muži, čo čumia na kozy. Vo filme sa v hlavných úlohách predstavili hollywoodske hviezdy ako George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges a Kevin Spacey. Vo filme však skutočné meno projektu nikdy neodznelo.

Opis života na Marse z roku 1984

Domov
Zdieľať
Diskusia