Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2019, 11:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Do ruskej dedinky vtrhlo 50 ľadových medveďov. Naháňajú ľudí, vstupujú do bytoviek, ale zastreliť ich nikto nesmie

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Ľadové medvede nerozumejú, prečo sa ich ľudia boja.

Na ruskom súostroví Nová Zem ležiacom v Severnom ľadovom oceáne žije približne 3 000 ľudí. Spoločnosť im však robia stovky ľadových medveďov, ktoré ruské zákony nedovoľujú odstreľovať v záujme konzervácie tohto vzácneho živočíšneho druhu.

Zrejme rozdielny názor majú momentálne obyvatelia maličkej dedinky Belushya Guba, kam vtrhlo viac ako 50 ľadových medveďov a odmietajú odísť. V dedinke sa podľa miestnych obyvateľov stále pohybuje okolo 6 až 10 medveďov, vstupujú do bytoviek, do administratívnych budov, premávajú sa po detských ihriskách a občas si človek medveďa nájde pod oknom či pred vstupom do domu.

Rodičia sa boja posielať svoje deti do školy, pretože medvede sa v poslednej dobe prestávajú báť a dokonca na ľudí útočia. Samozrejme, za zvýšenú prítomnosť ľadových medveďov pri ľudských obydliach si môžeme spytovať svedomie my, keďže sa tieto ohrozené zvieratá musia presúvať v dôsledku klimatických zmien.

Nedostatok potravy ich tak často privedie až do dediniek ako Belushya Guba. Miestni obyvatelia požiadali vládu v Moskve o povolenie na odstrel zvierat, lenže jej stanovisko bolo odmietavé.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Netreba zabíjať ohrozené zvieratá, keď existujú alternatívne spôsoby, ako sa dajú odplašiť. Obyvatelia tak musia byť trpezliví, aj keď pri pohľade na kamionistu uväzneného uprostred skupiny medveďov to možno nie je jednoduchá úloha.

Domov
Zdieľať
Diskusia