Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2019 o 16:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zomrela legendárna Rosamunde Pilcherová, ktorá romantiku prinášala do takmer každej slovenskej domácnosti

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obľúbená spisovateľka dosiahla vo svojom živote na úplný vrchol.

Spisovateľka Rosamunde Pilcherová nás navždy opustila. Legendárna osobnosť pritom začala aktívne publikovať svoje diela už v roku 1949 a pokračovala až do hraničného bodu nového milénia, pretože kariéru ukončila v roku 2000.

Aj keď sa spisovateľka podľa jej syna Robina udržiavala v dobrej zdravotnej kondícii, v nedeľu dostala mozgovú mŕtvicu a už sa neprebrala. Dožila sa krásneho veku 94 rokov.

Za svoj život zvládla napísať veľké množstvo románov, ktoré boli preložené do desiatok svetových jazykov a svojich fanúšikov si našli aj na Slovensku. Nielenže šli pred niekoľkými rokmi na dračku jej knihy, ale časť slovenského publika obľubovala aj sfilmované adaptácie jej diel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený harmony.fm (@harmony.fm),

Zaujímavosťou zostáva, že Rosamunde sa narodila v anglickom grófstve Cornwall, kde zvyčajne aj zasadila svoje romány, avšak o filmové adaptácie sa z prevažnej časti postarala nemecká televízia ZDF.

Medzi najznámejšie romány, ktoré Rosamunde Pilcherová napísala, rozhodne patrí dielo Hľadači mušlí, v anglickom originále The Shell Seekers. Román bol vydaný v roku 1988, zatiaľ čo kultový televízny film uzrel svetlo sveta v roku 2006. Romantická poviedka skúmala životy štyroch generácií jednej rodiny a bola rozdelená na dva diely, pretože jeden film by toľko obsahu nezvládol.

Domov
Zdieľať
Diskusia