Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2019, 12:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Nemecku zviazali 96-ročného nacistu a okradli ho o cennosti aj peniaze. Obete masakru si podľa neho za smrť mohli sami

ZAUJÍMAVOSTI KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Starčeka už za vyjadrenia vyšetrovala aj prokuratúra.

Nemenovaný 96-ročný príslušník nacistických oddielov Schutzstaffel (SS) sa minulý týždeň ocitol v zložitej situácii. Dvaja muži vnikli do jeho domu, kam ich dôchodca pustil, pretože sa vydávali za poštárov.

Nepriniesli mu však žiadnu poštu, ale po vstupe do domu starčeka zviazali a okradli. Muži sa ubezpečili, že zviazaný starček nebude nijak odporovať, a potom sa pustili do prehliadky bytu. Napokon našli šanón, v ktorom mal odložené veľké množstvo dokumentov, cennosti aj peňažnú hotovosť.

V Nemecku zviazali 96-ročného nacistu a okradli ho o cennosti aj peniaze. Obete masakru si podľa neho za smrť mohli sami
Zdroj: German Federal Archives/Wikimedia Commons

Všetko mu muži odcudzili a starčeka nechali v byte zviazaného, pričom onedlho ho v takomto stave našiel až jeho opatrovateľ. Muža rýchlo oslobodil a spoločne zašli na políciu, kde incident nahlásili. Policajti už začali krádež vyšetrovať, ale zatiaľ nie je jasné, kto by za zločinom mohol stáť a či mal čin aj politický motív.

V kuloároch sa šepká o tom, že starček možno svojimi tvrdeniami v nedávnom dokumente vyprovokoval nemeckú verejnosť. Dokument opisoval nacistický masaker francúzskej dediny Ascq, pri ktorom príslušníci SS vyvraždili až 86 tamojších obyvateľov.

Odporúčané
Najčastejšie praktiky zlodejov: Týchto 5 tipov ti pomôže ochrániť byt pred vlámaním Najčastejšie praktiky zlodejov: Týchto 5 tipov ti pomôže ochrániť byt pred vlámaním 4. októbra 2023, 10:00

Starček sa v dokumente objavil a vyhlásil, že obete si smrť zaslúžili, pretože nacisti len reagovali na útok na železničný transport, ktorý bol vykonaný na jednotky SS zo strany Francúzov. Bývalého príslušníka SS aj napriek vysokému veku začala za tieto tvrdenia vyšetrovať nemecká prokuratúra.

Domov
Zdieľať
Diskusia