Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2019, 23:06
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Po Bohemian Rhapsody zavítajú do kín aj The Beatles. Režírovať bude Peter Jackson

Po Bohemian Rhapsody zavítajú do kín aj The Beatles. Režírovať bude Peter Jackson
Zdroj: United Artists
FILMY A SERIÁLY THE BEATLES
Uložiť Uložené

Po vojnovom They Shall Not Grow Old sa tvorca Pána prsteňov pustil do ďalšieho sľubného projektu.

Režisérovi Peterovi Jacksonovi (trilógia Pán prsteňov) sa tvorba dokumentov očividne zapáčila. Iba nedávno nám totiž padli sánky z jeho fantastického projektu They Shall Not Grow Old a on sa už upísal ďalšiemu. Tentokrát sa však nepozrieme na hrôzy prvej svetovej vojny, ale do hudobného priemyslu.

Jackson totiž zrežíruje dokument o tvorbe posledného štúdiového albumu skupiny The Beatles, a teda Let It Be. Bude pritom čerpať zo 140 hodín audiozáznamov a 55 hodín doposiaľ nevidených štúdiových záberov, ktoré kapela natočila pri nahrávaní albumu medzi 2. a 31. januárom (leden) 1969. Let It Be bolo potom vydané po roku a pol, a to konkrétne v máji (květen) 1970, pričom k rozpadu The Beatles došlo o niekoľko mesiacov neskôr.

Album Let It Be, ako aj rovnomenný dokument z roku 1970 obsahujú nielen titulný oscarový hit, ale aj skladby Across the Universe, The Long and Winding Road či Get Back. Samotný Jackson sľubuje, že pre fanúšikov kapely to bude zážitok, o akom snívali veľmi dlho. „Je to, akoby nás stroj času preniesol späť do roku 1969, my sa posadili do štúdia a sledovali týchto štyroch priateľov pri tvorbe skvelej hudby,“ dodal režisér.

Oficiálny názov dokumentu zatiaľ nepoznáme a momentálne nemáme informácie ani o približnom dátume premiéry. No pokiaľ bude táto pocta skupine The Beatles aspoň na úrovni vyššie spomínaného They Shall Not Grow Old, nemusíme mať žiadne obavy a môžeme sa pomaličky začať tešiť.

Anketa:
Teší ťa, že sa Peter Jackson pustil do ďalšieho dokumentu?
Samozrejme, They Shall Not Grow Old bolo super
Nie, bol/a by som radšej, ak by natočil niečo iné
Samozrejme, They Shall Not Grow Old bolo super
78 %
Nie, bol/a by som radšej, ak by natočil niečo iné
22 %
Domov
Zdieľať
Diskusia